ЗСО НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА СВУДА ГДЕ ЖИВЕ СРБИ Вучић: Сви који живе јужно од Ибра живе као у гету

Novosti online

19. 03. 2023. у 11:34

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да морамо да причамо о реалности, и да нам и даље више људи живи јужно од Ибра.

ЗСО НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА СВУДА ГДЕ ЖИВЕ СРБИ Вучић: Сви који живе јужно од Ибра живе као у гету

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Сви који живе јужно од Ибра живе као у гету. Немају ни институционални оквир, и без обзира што градимо велику болницу у Грачаници, сви само хоће да се дочепају северне Митровице. Зато што је наслоњена на централну Србију, и ту им је лакше. Нама је ЗСО потребна свуда где Срби живе, али наравно много више на југу, него на самом северу. Тиме Срби добијају инситуционални оквир за своје деловање, председника, скупштину савет, која ће комуницирати и са централним властима. Како год ви то називали. Измишљали бајке, можете да радите шта хоћете, ово је оно што је за нас важно - каже председник.

Вучић је рекао да Албанци то негирају, и да имају три стуба за своје захтеве.

- Први је устав Косова, други је изјава Федерике Могерини коју је рекла Иси Мустафи. Трећи стуб је op-ed, писмо уредништву које су потписали Шоле и Ескобар. Ја сам питао: "Ја сам свашта видео, и веома поштујем и господина Шолеа, и Ескобара, али јел могуће да ви мени говорите да је материјални и формални извор права, један текст у новинама". И као што видите изборили смо се за нашу страну. Плашим се да ће бити много теже него што мислим - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (156)

СРБИН ИЗНЕДРИО СВЕТСКУ МИСТЕРИЈУ! Какво ово чудо Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу?! (ФОТО / ВИДЕО)