БОРЕЉ НАКОН САСТАНКА У ОХРИДУ: Одмах се иде у процес за формирање ЗСО

Novosti online

18. 03. 2023. у 23:36

ЖОЗЕП Борељ, високи представник Европске уније, рекао је да су Београд и Приштина постигли договор о примени европског предлога за нормализацију односа.

БОРЕЉ НАКОН САСТАНКА У ОХРИДУ: Одмах се иде у процес за формирање ЗСО

Председништво

Наиме, он је казао да су се Београд и Проштина договорили о анексу спорвођења споразума на путу нормализације односа две стране. Он је после састанка у Охриду рекао да су се договорили да поштују све тачке и да ће их све спровести.

Поменуо је и члан 7 о коме се много расправљало по питању „Самоуправљања српске заједнице на Косову“.

- За члан 7 – Косово је пристало да почне одмах, а када кажем одмах, мислим одмах, преговори за успостављање аранжмана и припрема за обезбеђивање истинског нивоа самоуправљања српске заједнице - рекао је Бореј.

Подсетимо, Александар Вучић је изјавио после састанка у Охриду, да је некакав договор постигнут, да је договорено неколико тачака које ће постати саставни део преговарачког оквира и једне и друге стране.

Под одмах је наведено да се иде у процес формирања ЗСО, рекао је. Рекао је да ће грађинима сутра (у недељу) представити тачке, а од понедељка ће примати на консултације представнике парламентарних група „па да се договоримо да ли идемо са неким општим актом у парламент или не“. У месецима пред нама је озбиљан посао, рекао је Вучић, који је истакао да ће европски пут Србије зависити од имплементације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми