МОЛЕ БИЛЧИКА КОЈИ ЈЕ У БЕОГРАДУ БОРАВИО НЕПОЗВАН: Опозиција нуди своје услуге Европи

М. Ст.

24. 02. 2023. у 13:00

ПОСЛЕ непуних месец дана откако је известилац Европског парламента за нашу земљу Владимир Билчик боравио непозван у Београду и држао лекције о парламентаризму, део "проевропске опозиције" узвратио му је писмом, у коме се жали да је Скупштина постала сервис у служби председника Србије Александра Вучића.

МОЛЕ БИЛЧИКА КОЈИ ЈЕ У БЕОГРАДУ БОРАВИО НЕПОЗВАН: Опозиција нуди своје услуге Европи

Фото: Н. Скендерија

У допису, који су потписали Демократска странка, Покрет Србија центар - СРЦЕ, Заједно и Зелено-леви фронт - Не да(ви)мо Београд, а који су адресирали на еверопарламентарце Билчика и Матјажа Немеца, између осталог, захтевају да се мисија ЕП у Србији "прошири на стварање услова за слободне и поштене изборе". Понудили су се да у томе помогну, а све како би се "изградила уређена држава спремна да се придружи породици европских земаља".

"Проевропске партије" затражиле су и да европарламентарци допринесу нормализацији односа у скупштинском дому и превазилажењу подела у друштву, које су, како тврде, изазвне злоупотребом институција, контролом медија и обесмишљавањем улоге Скупштине.

- Институције су под контролом једног човека који оличава јединство власти, а што јавно оправдава привидном стабилношћу и убедљивим изборним победама у изборном процесу са унапред познатим исходом - наводи се у допису. - Србија не сме постати оаза безакоња и уточиште за диктатуру у Европи. Парламент је постао заштитник лика Александра Вучића и део пропагандне изборне машинерије владајуће странке. У ту сврху се користе сва расположива средства, укључујући стално спречавање опозиције да износи своје мишљење.

Према мишљењу политичког аналитичара Дејана Вука Станковића, жалбе Билчику дела опозиције показују да они у овом тренутку, када постоје притисци на Србију, не брину о националном интересу:

- Они заправо нуде своје услуге Европи. С друге стране, учествовали су у изборима, прихватили су правила игре. Писмом неће ништа постићи, осим што неко у ЕП сада ово може да користи да притиска Србију по основи демократије и људских права. Дали су аутогол Србији, притом, ништа нису постигли код бирачког тела.

Станковић каже и да се међу потписницима писма нису нашле Странка слободе и правде Драгана Ђиласа, као ни десничарске партије:

- То је још један доказ да уједињене опозиције - нема.

МЕШАЊЕ У УНУТРАШЊА ПИТАЊА

БИЛЧИК је недавно, са Немецом, у Београду обавио нову туру разговора у Скупштини у склопу међустраначког дијалога. Пошто је недавно завршио извештај у којем Србији замера на томе што није увела санкције Русији, Билчик је проширио "опсег посла" и на наша унутрашња питања. Тако се у изјавама дотакао и директора БИА Александра Вулина, а мешао се и у доделу пете националне ТВ фреквенције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (218)

СРАМ ВАС БИЛО! Енглези се баш плаше Србије, раде све да подигну тензије пред меч против орлова