ГАШИЋ О ПРЕТЊАМА УБИСТВОМ ВУЧИЋУ: МУП неће дозволити екстремистима да угрожавају уставни поредак Републике Србије

З.У.

16. 02. 2023. у 10:07

МИНИСТАР унутрашњих послова Братислав Гашић рекао је поводом синоћњих претњи екстремиста убиством председнику Србије Александру ВУчићу да ће "полиција ће заштити уставни поредак и безбедност грађана".

ГАШИЋ О ПРЕТЊАМА УБИСТВОМ ВУЧИЋУ: МУП неће дозволити екстремистима да угрожавају уставни поредак Републике Србије

Foto: Ministarstvo

"Министарство унутрашњих послова неће дозволити ни насилним појединцима ни групама да угрожавају уставни поредак Републике Србије, безбедност, мир и сигурност свих њених грађана.

Српска полиција је спремна да, у сваком тренутку, брзо и одговорно реагује на сваки покушај екстремиста да руше Србију хистеријом и насиљем и наоружани ходају улицама наше земље.

Свако ко покуша да своје нечасне мотиве и циљеве спроведе претњама, насиљем, оружјем, суочиће се са одлучним и непоклоебљивим одговором Министарства унутрашњих послова, а грађани треба да буду сигурни у снагу, спремност и одлучност своје полиције  за очување њихове безбедности", рекао је Гашић.

Подсетимо, са протеста екстремиста који су се окупили синоћ испред зграде Председништва послате су језиве претње убиством председнику Србије Александру Вучићу.

Док су држали говоре са бине се обратио један од организатора протеста Дејан Петар Златановић, који је на крају свог говора викнуо "Ко потпише-Њега убише".

И ултрадесничар Дамњан Кнежевић из такозваних Народних патрола, чији се припадник Дејан Бобачек данас упутио са снајперском пушком на протест испред Председништва, такође је потврдио да је њихова намера да угрозе живот председника Вучића.

Он је на протесту између осталог изјавио: "Кунем вам се, спремни смо за много више од нереда".

Такође, након говора они су разрушили ограду и покушали да упадну у Председништво.

Раније у току јучерашњег дана новосадска полиција привела Дејана Бобочека, припадника групе "Народне патроле" из Бачке Паланке, код кога је пронађен један карабин са оптиком и пет комада муниције, а који се наоружан упутио на протест у Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (79)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност