ПРАВИЛА У ЗАТВОРУ: Ево колико Тачи има пара за храну у кантини - Краснићи, Сељими и Весељи живе по посебном "кућном реду"

С.С.Р.

01. 02. 2023. у 17:03

ЛИДЕРИ Ослободилачке војске Косова Хашим Тачи, Јакуп Краснићи, Реџеп Сељими и Кадри Весељи живе по посебном "кућном реду" у затвору "Хагланден" у Хагу.

ПРАВИЛА У ЗАТВОРУ: Ево колико Тачи има пара за храну у кантини - Краснићи, Сељими и Весељи живе по посебном кућном реду

Фото: Принтсцреен

Припадници терористичке ОВК, којима се суди за ратни злочин и злочин против човечности, убиства и мучења имају право на теретану, библиотеку, молитву у посебним просторијама, шетњу, али и свој новчаник.

На рачуну могу имати највише 1.500 евру за куповину намирница у затворској продавници.

Новац не смеју држати код себе, већ само на рачуну. Могу да га троше у кантини, али и ван објекта ако добију дозволу.

На пример, да плаћају телефонирање или хемијско чишћење гардеробе, куповину новина, или цигарета.

За "дуван" су такође посебна правила. Сваки затвореник може имати највише бокс цигарета или 100 цигарилоса, 50 цигара или 250 грама дувана. Смеју да пуше у ћелији, али само док су врата затворена, али и током шетње, с тим што морају да воде рачуна где бацају пикавце. 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (2)

СТРАХ ОД РУСКИХ ПОДМОРНИЦА НА СЕВЕРУ ЕВРОПЕ: Адмирал забринут због Јасена и Бореја - Модерне су, тихе, и имају најновије пројектиле