"УВЕК СЕ ЗАВРШИ ЛОШЕ ПО ЊИХ": Весић - Опозиција би да искључи Вучића из политике, јер не могу да га победе на изборима

Novosti online

28. 01. 2023. у 10:47

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да су захтеви дела опозиције да председник Александар Вучић не буде носилац листе СНС на изборима, што је био и предлог европосланика Владимира Билчика и Матјажа Немеца, заправо покушај да Вучића искључе из политике, јер не могу да га победе на изборима.

УВЕК СЕ ЗАВРШИ ЛОШЕ ПО ЊИХ: Весић - Опозиција би да искључи Вучића из политике, јер не могу да га победе на изборима

Фото: Министарство грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре

- Није први пут да покушавају председнику Вучићу да забране да буде председнк странке или да буде на некој изборној листи, што је уобичајено у свету. И Макрон води листу своје странке, и други председници пре Вучића су то радили, ништа то није ново - рекао је Весић за ТВ Прву.

То је, каже, опседнутост дела опозиције председником Вучићем, којем би, уместо да покушају да га победе на изборима, бољим идејама или програмом, хтели да забране да учествује на изборима, како би они успели да дођу на власт.

Када је реч о европосланицима, министар је приметио и да постоји константо мештање у унутрашње ствари Србије, додајући да, свакако није неважно шта каже Европски парламент, али да ЕП нема такав утицај на Европску комисију као парламент на владу.

- Они су у својој резолуцији тражили да се преиспита рад комесара Вархеиља, за шта немају никакву надлежност… Али, постоји констатно мешање у унтрашње ствари Србије, попут тога да ли ће неко добити националну фреквенцу. То је унтрашња ствар наше државе, надлежних органа и то је покушај да неко утиче на нас ван онога што је усклађивање са спољном политиком као део европских интеграција. То није нормално - истакао је Весић, који је и члан Председништва СНС.

А то што опозиција мисли да ће успети да дође на власт преко некога са стране, уместо да разговарају са грађанима, увек се заврши лоше по њих, јер на сваким следећим изборима прођу све горе, закључио је министар Весић.

БОНУС ВИДЕО: ДА СЕ УГЛЕДАМО НА САВИНЕ ВРХОВЕ: Светосавска академија у Беранама, говорио и Матија Бећковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (20)

ИЗБОР НАМИРНИЦА ИХ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ: Како се хране монаси на Светој Гори - имају списак правила