"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Седница о КиМ 2. фебруара - Председник иде пред Народну Скупштину

С. С. Р.

25. 01. 2023. у 14:14

СЕДНИЦА Скупштине Србије о Косову и Метохији и новонасталим околностима у дијалогу са Приштином, којој ће присуствовати и председник Александар Вучић почеће 2. фебруара.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Седница о КиМ 2. фебруара - Председник иде пред Народну Скупштину

Фото: Н. Скендерија

Према сазнањима "Новости", пленум би могао да траје два или три дана како би шеф државе могао да одговори на питања свих посланичких група о разговору са посредницима Француске, Немачке, ЕУ, САД и Италије после којег је француско-немачки план постао нови преговарачки оквир за дијалог Београда и Приштине.

Вучић је данас истакао да је понудио разговор и консултације свим политичким актерима како би их упознао са чиме се Србија суочава, али су поједини то одбили.

- Појавићу се у Народној скупштини како бих одговарао на сва питања. Ништа нисам скривао од вас. Рекао сам како и колико смо се борили и како намеравамо да се боримо у будућности за нашу земљу. Рекли су да не желе да разговарају или бар добар део њих не жели јавну манифестацију, представу за своје политичко деловање. Жао ми је што нису разумели да је држава важнија од политичких интереса било које странке, било кога од нас. Моја обавеза је да поштујући парламент изађем у сусрет свим њиховим захтевима.

ДУПЛИРАНО ВРЕМЕ ЗА РАСПРАВУ

ВРЕМЕ за расправу током седнице биће дуплирано. Уобичајено је да се о законским предлозима расправља пет сати, али када су на дневном реду веома важне теме, што је неспорно ова о КиМ, излагања ће се продужити на десет. У ово време не улази дискусија председника Вучића, као ни дијалози током реплика.

Одговараћу на сва питања и борити се за Косово и Метохију и нашу Србију. Србија и њени интереси увек морају да буду испред страначких и појединачних. Само заједно и уједињени можемо да се изборимо за бољу будућност наше земље.

Седница парламента биће налик на претходне, када је Вучић долазио да поднесе "рапорт" посланицима 2019, 2020. и 2022. Он ће најпре, у уводном излагању, говорити о француско-немачком плану и како ћемо одговорити на неповољне ставке,  а онда ће кренути посланичка питања.

БОНУС ВИДЕО: Премијер Белгије се захвалио председнику Вучићу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (155)

ГЛАВНЕ ТАЧКЕ НОВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ: Подривање темеља америчке доминације у свету, нагласак на сарадњи са две силе