"КУРТИ СЕ 24 САТА БАВИ СРБИЈОМ" Бивши градоначелник Приштине уверен да ће Аљбин морати да прихвати ЗСО

Новости онлајн

25. 01. 2023. у 09:17

БИВШИ градоначелник Приштине Шпенд Ахмети изјавио је да нема сумње да ће Косово прихватити Заједницу општина са српском већином. Према његовој оцени, не постоји начин да се то избегне без последица.

КУРТИ СЕ 24 САТА БАВИ СРБИЈОМ Бивши градоначелник Приштине уверен да ће Аљбин морати да прихвати ЗСО

Аљбин Курти / Фото Танјуг-АП

- Када кажем Косово, мислим на владу - рекао је Ахмети и додао да у овој ситуацији Косово мора да спасе шта може.

Он је навео да је власт, ако је хтела да трајно спречи формирање Заједнице, требало да је пошаље Скупштини "да је руши".

- Ако желите да уништите Заједницу у потпуности, морате да је пошаљете у Скупштину где је ратификована са две трећине гласова - рекао је Ахмети.

Он је предложио да се влада позабави повољним аспектима француско-немачког предлога, уместо што губи време супротстављајући се Заједници. Према његовом виђењу, споразум који се нуди је нека врста де факто признања од стране Србије.

Ахмети сматра и да се премијер Аљбин Курти све време бави питањем Косова и Србије. Он је критиковао његове присталице које га подржавају чак и када греши.

- Ако постоји нешто чиме се Курти бави 24 сата дневно, то је питање Србије. Нико никада не каже 'извини што смо овде погрешили'. Нико није непогрешив. Они покушавају да представе Куртија као безгрешног - рекао је он. 

БОНУС ВИДЕО: ПРИПАДНИЦИ РОСУ ПУЦАЛИ НА СРБЕ - Тешко рањеног Миљана довозе у болницу

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (2)

КО ИМА ПРЕДНОСТ? Слика раскрснице посвађала кориснике мрежа - многи се залете и ПОГРЕШЕ