ВУЧИЋ НАЈАВИО: Све представнике посланичких група ћу упознати са детаљима европског плана

Танјуг

23. 01. 2023. у 21:31

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић Србија рекао је вечерас да ће у наредним данима позвати све представнике посланичких група како би их упознао са свим детаљима европског плана.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Све представнике посланичких група ћу упознати са детаљима европског плана

Фото Н. Фифић

/ Оно што је важно то је да ћу већ наредних дана позвати да обавестим, јер не могу да отворено говорим, јавно, о свим детаљима, све представнике посланичких група које желе да чују. И обавестићу их о томе како је то све текло. Шта се иза свега крије, шта су намере, правићемо праву институционалну транспарентност, тражити значајнију улогу парламента и Владе - рекао је Вучић током обраћања.

Нагласио је да "народ не мора да брине", јер "ништа није потписано".

- Нити смо шта потписали нити негде има наш параф. Ми смо само суочени са чињеницама, али ми сами морамо да будемо фер и да разумемо да је важно и да покушавамо да налазимо компромисна решење - рекао је председник Србије.

Вучић је оценио да се неће "ни данас ни сутра, ни за месец, ни за три неће догодити било шта". 

- А када будемо суочени са тим коначним захтевима онда ће се о томе изјашњавати Народна скупштина, можда и народ, можда и сви други. Кад кажем сви други мислим и на све друге институције политичког система Србије и целокупно српско друштво - рекао је Вучић.

Истиче да је он увек обавештавао и слушао мишљење и СПЦ и свих осталих верских заједница на територији Републике Србије.

- У сваком случају, пред нама је тежак период и биће нам потребно више труда и много више рада и енергије, како би све то превазишли на најбољи могући начин - оценио је Вучић.

Вучић наглашава да је веома важно да Србија покаже свима да је опредељена за мир.

- Да покажемо да се залажемо за мир у региону, да покажемо да су све оптужбе о томе како ћемо неког да нападамо биле лажне и бесмислене и да ми покажемо шта је то што очекујемо у будућности и да се за то боримо - закључио је Вучић.

Рекао је и да тренутна ситуација утиче на све, а да ће у наредним данима морати да се бави и другим питањима као што је спуштање инфлације иако су показатељи Србије бољи од других земаља.

- Да прођете боље од једне Румуније на тржишту обвезница је невероватан успех. Наши подаци су бољи. Наш јавни дуг ће бити испод мастрикта 60 одсто. У еврозони је 94 одсто јавни дуг - рекао је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (141)

СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ: Када се прелази на ЗИМСКО рачунање времена - те ноћи спаваћемо сат дуже