МОДАР ЈЕ И УПЛАШЕН: Отац дечака Лазара претученог на Косову за "Новости" - "Никад се ово зауставити неће!"

М.Стевановић

22. 01. 2023. у 14:38

ДЕЧАК Лазар М. (15) претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До. Како за "Новости" истиче његов отац Златко, Лазар је уплашен након мучки изведеног напада који му се данас догодио.

МОДАР ЈЕ И УПЛАШЕН: Отац дечака Лазара претученог на Косову за Новости - Никад се ово зауставити неће!

Фото: Канцеларија за КиМ

- Уплашен је, и модар - једва проговара Лазаров отац за "Вечерње новости". 

Како нам је рекао, немили напад на Лазара догодио се само пар минута након што је изашао из зграде у којој живи у насељу Суви До. 

- Дете је пошло на посао, он је још увек школарац, у средњој школи је, али повремено иде викедном да ради како би зарадио нешто за себе. Од зграде у којој живимо до места где ради у северном делу Косовске Митровице има око три километара. Напали су га непосредно након што је изашао из куће - каже Лазаров отац Зоран. 

Аутомобил у којем су били Албанци који су напали српског дечака појавио се изненада. Пребијање српског дечака одвило се у неколико минута. 

- Налетела су кола ниодкуда. Они су га питали нешто на албанском језику, а Лазар није знао да одговори, и тако су схватили да је у питању Србин. Изашли су и аута, четворица их је било, узели су му телефон и испребијали га, ишутирали - дубоко потресен описује Зора шта се десило његовом петнаестогодишњем сину. 

Лазар се склонио у зграду у близини за коју зна да у њој живе Срби и тамо потражио помоћ. Како су му Албанци украли и телефон, није могао ни да обавести породицу о томе шта му се догодило, већ су то урадили људи из зграде у коју је ушао након што је нападнут. 

"Он је још увек дете"

- Он је још увек дете, 15 година, зна само за кући и школу, и то што понекад оде викедном да ради. Просто немам речи. Никад се то зауставити неће - потресено и разочарано закључује Зоран за "Новости". 

Повреде главе, грудног коша, хематоми, огреботине...

Подсетимо, Лазар је јутрос у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака - стоји у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Дечаку је урађена комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повређеног дечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Канцеларије.

БОНУС ВИДЕО:

НАЈПОТРЕСНИЈИ СНИМАК УОЧИ БОЖИЋА: Цела Србија је плакала због малог Стефана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!