МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: "Знамо како изгледа и одлично се сећамо инвестиционе апатије коју смо живели толико година"

Novosti online

20. 01. 2023. у 11:56

МИНИСТАР финансија Синиша Мали одговорио је данас на Фејсбуку на нове критике Душана Никезића, потпредседникa Странке слободе и правде.

МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Знамо како изгледа и одлично се сећамо инвестиционе апатије коју смо живели толико година

Фото: РТС Принтскрин

- Занимљиво је да потпредседник Странке слободе и правде Душан Никезић неуспехом сматра што се за српске државне хартије од вредности на јучерашњој аукцији надметало више до 500 светских инвеститора нудећи новац за куповину еврообвезница у години када је новац најдефицитарнија роба на тржишту. У домаћој јавности можда можете да остварите своје краткорочне циљеве обманама, у светској, озбиљне анализе претходе улагању сваког долара. А светски инвеститори су нам јуче нудили више од 11 милијарди долара - наводи Мали.

- Нема инвеститора који ће свој капитал пласирати у презадужену земљу на ивици банкрота. То смо бар осетили, знамо како изгледа и одлично се сећамо инвестиционе апатије коју смо живели толико година док су земљом управљали они који су се водили принципима које и Ви данас пропагирате. Србија ће крајем јануара отплатити још 100 милијарди динара кредита, чиме ће се удео јавног дуга Србије у БДП-у спустити на 50,2 одсто на крају месеца јануара. Знате одлично шта то значи, нарочито ако се упореди са просечним јавним дугом земаља Европске уније који прелази 90 одсто - додаје министар Мали.

- Колико се сећам, критиковали сте и аранжман са ММФ-ом, а јуче нам је управо тај аранжман био додатна гаранција и сигурност пред инвеститорима да смо стабилна, јака земља, која ће одржати раст, изборити се са инфлацијом и светским нестабилностима, наставити развој и раст привреде. Прошли смо ММФ тест, прошли смо тест међународне инвестиционе јавности, само Никезићу, срећом, на Вашим тестовима падамо. Нека се само тако настави, можемо са тим да живимо. И то одлично - закључује Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

МОЈЕ ТЕЛО ПОШАЉИТЕ У ЧАЧАК, СРЦЕ ОСТАВИТЕ У ЉУБЉАНИ: Бора емотиван пред концерт у родном граду