ПЕТКОВИЋ О ЗАБРАНИ БОРАВКА ПАТРИЈАРХА У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ: Српском народу на Косову укинуто и право на верски живот

Новости онлајн

25. 12. 2022. у 18:24

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију саопштио је да данашњом забраном патријарху Порфирију да борави у Пећкој патријаршији, српском народу на Косову укинуто и право на верски живот.

ПЕТКОВИЋ О ЗАБРАНИ БОРАВКА ПАТРИЈАРХА У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ: Српском народу на Косову укинуто и право на верски живот

фото Канцеларија за КиМ

- Забраном Његовој Светости Патријарху српском Порфирију да борави у Пећкој патријаршији, српском народу на Косову и Метохији је, након ускраћивања читавог низа основних људских права, укинуто и право на верски живот. Умерена и хришћанска реакција патријарха на забрану његовог доласка на Косово и Метохију, праћена његовом молитвом за мир између Срба и Албанаца, још једном потврђује колико је исправна и праведна борба српског народа за опстанак на Косову и Метохији и колике су размере зулима и насиља којем је наш народ изложен - рекао је наводи се у саопштењу за медије Петковића.

Како је директор Канцеларије за КиМ подсетио Пећка патријаршија вишевековно седиште српских патријарха.

- Право патријарха Порфирија да врши службу у том манастиру, чији је старешина, неприкосновено и старије од сваког световног права и јаче од сваког овоземаљског насиља. Онај ко је донео одлуку о забрани кретања српском патријарху практично је забранио хришћанство на Косову и Метохији, али српски народ је имун на такве забране, јер је своју хришћанску веру очувао и сачувао у много тежим временима, а српско кандило нису успели да утуле ни много већи силници, па неће ни башибозук који је данас на власти у Приштини - поручио је Петковић.

Петковић се запитао да ли ће хришћанска Европа, у време када колективно слави божићне празнике, остати нема пред "овим насиљем без преседана".

- И да ли ће прећи преко чињенице да је једном хришћанском народу у срцу континента након свега забрањено и да се моли Богу? Треба ли поново да почну да нам пале цркве и манастире да би се неко пробудио? Нека о томе мисле они који ових дана на север Косова и Метохије доводе приштинске насилнике са дугим цевима! Нека још једном добро размисле шта помажу и коме помажу - поручио је Петковић.

БОНУС ВИДЕО: 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!