У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ НАПЕТО: Еулекс патроле на улицама, тзв. косовска полиција на ободу града, Срби узнемирени (ВИДЕО)

Драгана ЗЕЧЕВИЋ

09. 12. 2022. у 17:16

ПОСЛЕ синоћњег упада косовских специјалаца, у северном делу Косовске Митровице дан протиче мирно, али уз напетост којој су житељи овог дела града, као и читавог Космета изложени данима, месецима па и годинама уназад.

У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ НАПЕТО: Еулекс патроле на улицама, тзв. косовска полиција на ободу града, Срби узнемирени (ВИДЕО)

фото Д.З.

Током раних јутарњих сати косовске полиције није било на улицама, како се претпоставља због смене, они су се нешто пре десет сати појавили код насеља Три солитера, односно преко пута просторија Општинске изборне комсије. Ту је њих двадесетак распоређено у неколико група. Припадници косовске полиције видљиви су и у Бошњачкој махали, где су на углу улице која из јужног дела води у северни део града биле присутне и бројне новинарске екипе албанских редакција.

Иако у осталим градским улицама и самом центру није било припадника косовске полиције, повремено су биле видљиве пешачке патроле Еулекса као и њихова возила. Иначе, све установе и институције у граду раде нормално, као и продавнице и кафићи, али је главна тема на улицама синоћни упад косовских полицајаца на ободима, односно мултиетничким деловима града.

Како нам је рекао један од саговорника, старији човек који са породицом живи у делу града познатом под називом Три солитера, Срби овде живе под притицима, у ишчекивању и нади. Притисци које готово свакодневно проузрокују приштинске власти саставни су део живота овдашњих Срба, али се ипак надају бољим данима и помоћи своје државе.

- Ми смо на овакав живот навикли, али је све теже. Јер, када живите са неким проблемом који се притом свакодневно понавља, наравно да ћете све теже тај проблем подносити. А нама суштински проблем праве приштинске валсти које желе да нас једноставно потчине, окупирају - каже нам средовечан човек, шеф у једном локалном предузећу, један од реткких који пристаје да говори за новине.

Јер, на молбу да прокоментаришу последњи упад косовске полиције грађани углавном одмахују главом и истичу да су „без коментара“.

- Треба разумети ове људе, њима је доста свега. Свакодневно и што је најгоре и ноћу изложени су стресовима. Осим што су им дани неизвесни, ни ноћу немају мирног сна - каже нам једна колегиница које је данас међу бројним новинарским екипама била у северној Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ЗВЕРСКИ ПРЕТУЧЕН: Трагична смрт нашег великог глумца - мислили да је Ром, нису га препознали! Он потом тражио да их не гоне кривично