ЉИЉАНА СМАЈЛОВИЋ О ШОЛАКОВОЈ ПРОПАГАНДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: "То нема везе са слободом новинарства, већ са личним интересима"

Новости онлине

07. 12. 2022. у 10:41

НОВИНАРКА Љиљана Смајловић рекла је да је Драган Шолак, прекидањем програма телевизија Н1 и Нова С, покушао да наметне то питање председнику Александру Вучићу током самита у Тирани.

ЉИЉАНА СМАЈЛОВИЋ О ШОЛАКОВОЈ ПРОПАГАНДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: То нема везе са слободом новинарства, већ са личним интересима

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Ово је потез медијског газде, који тај потез није објаснио. Синоћ се појавило неко саопштење, из којег се види да је то неки притисак да се пета фреквенција додели телевизији Нова. Ја не знам да ли се продаје телевизија, па ви притиском да добијете фреквенцију покушавате да издејствујете вишу цену - рекла је Смајловићка.

Она каже да је јасно да је у питању закулисна радња.

- Односи у редакцијама су такви да ви не морате ни да објасните главним уредницима зашто то радите. То нема везе са слободом новинарства, то има везе са неким интересом. То је пропагандна операција, тако се понашају комерцијално-пропагандни тимови, када одлуче да заголицају јавност са неким производом - рекла је она.

Љиљана Смајловић истиче да се тако не бори за слободу новинарства, већ за неки сопствени интерес који нећете да декларишете јавно.

- А притом је упадљиво, наравно, да оно што нису знали унапред новинари Н1 и Нова, сазнали су опозициони посланици, који су дошли спремни у Скупштину. То је једна синхронизација која делује унапред осмишљено, и делује да је осмишљено на линији медијског газде и политичара - каже она.

Смајловићка истиче да се тиме шаље порука која нема много везе са слободом новинарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (146)

БРУКА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Новинари терали Циципаса да се одрекне речи да је Ђоковић најбољи свих времена, овако се све завршило!