МОСКВА ПРУЖА РУКУ МИРУ: Небензја - "Русија спремна за преговоре око Украјине, али ће штитити своје интересе свим средствима"

Новости онлајн

06. 12. 2022. у 20:47

РУСИЈА потврђује да је спремна за преговоре како би се елиминисали разлози који су довели до покретања специјалне војне операције у Украјини, саопштио је стални представник Русије при УН Василиј Набензја на седници СБ УН.

МОСКВА ПРУЖА РУКУ МИРУ: Небензја - Русија спремна за преговоре око Украјине, али ће штитити своје интересе свим средствима

Фото Д. Дозет

- Током дебате о украјинској кризи у Генералној скупштини УН примећујемо заинтересованост значајне већине земаља-чланица за дипломатско решавање ситуације у Украјини. Најозбиљније реагујемо на те сигнале и потврђујемо нашу спремност за преговоре чији би циљ било искорењивање разлога који су нас приморали да покренемо специјалну војну операцију у Украјини. Ту логику разумеју скоро све земље, осим држава колективног Запада и кијевског режима - рекао је Небензја.

Русија ће наставити са нападима на украјинску војну инфраструктуру

Небензја је такође подсетио на изјаву секретара Савета безбедности Украјине Алексеја Данилова који је недавно рекао да је Кијеву потребно оружје јер „Русе једноставно треба уништити како би престали да постоје као држава“. Тим поводом је поручио да ће Русија наставити да изводи нападе на украјинску инфраструктуру која служи за снабдевање, логистику и комуникацију оружаних формација.

- Мислим да би било сувишно објашњавати да не можемо а да не реагујемо на такав говор мржње Кијева и да ћемо се супротстављати његовим непријатељским акцијама, између осталог и нападима на инфраструктуру која се користи за војно снабдевање, логистику и комуникацију украјинских оружаних формација - рекао је руски дипломата.

Москва ће штитити своје интересе свим средствима

Небензја је поновио да ће сви циљеви специјалне војне операције бити остварени „на овај или онај начин“.

- Ако се ти циљеви не могу постићи мирним путем, претварањем Украјине у нормалну, добросуседску државу која неће представљати претњу за Русију, значи да ће тај циљ бити постигнут војним путем. Одговорност за то што у том случају због непромишљених поступака својих владара, западних вазала, страда цивилно становништво у украјинским градовима сноси режим Зеленског и његови западни спонзори који су наумили да победе Русију на бојном пољу. То је њихов избор, а не наш. Ми ћемо штитити своје интересе свим методама које су нам на располагању док у Кијеву и на Западу коначно не 'отворе очи'- поручио је руски дипломата.

Небензја је напустио салу Савета безбедности УН уочи обраћања сталног представника Украјине Сергеја Кислице, рекавши да неће да слуша „злобну реторику кијевског режима“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

НОВИНАРКА ИЗ СИРИЈЕ ЗА НОВОСТИ Америка, Британија и ЕУ спречавају било какву помоћ: Мука ми је од Запада и свега што раде (ФОТО)