БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Novosti online

05. 12. 2022. у 21:57

ЕКСТРЕМИСТИЧКИ кругови у Албанији, предвођени бившим премијером и актуелним лидером Демократске партије Саљием Беришом спремају велике демонстрације против председника Србије Александра Вучића, који долази у Тирану на Самит Европске уније и Западног Балкана - сазнају незванично "Новости".

БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Фото: Новости

Према нашим информацијама Бериша и националистички кругови потпомогнути и екстремистима са Косова и Метохије планирају масовно окупљање у подне на централним градским улицама како би изразили незадовољство тиме што је први човек наше државе дошао у њихову престоницу.

Намера је и да се изазову инциденти, али и да се пошаље порука госту из Београда да је непожељан, јер ови кругови у Албанији управо Вучића виде као идејног творца Отвореног Балкана, што је по њима синоним за економску и политичку надмоћ наше државе у читавом региону.

Подсетимо, ово није први пут да Бериша организује протесте против доласка нашег председника у Тирану. Албански екстремисти протестовали су и прошле године, 20. децембра, због доласка Александра Вучића у Албанију.

Бериша је у говору пред окупљенима рекао да је протест организован против пројекта „Отворени Балкан“, који је, према његовој оцени, "настоји да врати српску хегемонију на Балкану".

За одржавање реда и мира у Тирани тада је ангажовано 2.000 полицајаца, док су по крововима зграда били распоређени снајперисти.

Екстремисти су тада скинули српске заставе које су биле окачене по граду, а потом их спаљивали.

Они су се тада поделити у две групе и хтели су  да пресеку колону у којој се налази Вучић, а која је ишла од аеродрома.

Подсећамо, албански екстремисти су против председника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи "Отворени Балкан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (44)

ПИКАСО РАДИО ПОСТЕР ЗА ДОМАЋИ ФИЛМ: Чувени уметник одбио новац, имао несвакидашњи захтев