ОД СПОТА НА АЛБАНСКОМ ДО ОДБРАНЕ КУШНЕРА: "Богата" биографија Ненада Рашића и његове саветнице Раде Трајковић

В. Н.

03. 12. 2022. у 08:44

ПОДОБНИ Срби Аљбина Куртија, који су ушли у владу тзв. Косова, министар за заједнице и повратак Ненад Рашић и његова саветница Рада Трајковић иза себе имају богат "стаж" у стварању привида о мултиетничности и заступљености нашег народа.

ОД СПОТА НА АЛБАНСКОМ ДО ОДБРАНЕ КУШНЕРА: Богата биографија Ненада Рашића и његове саветнице Раде Трајковић

Фото: Новости

Рашић је 2014. године основао Прогресивно демократску странку на КиМ, коју је промовисао као партију умерених Срба. Пре тога, био је члан Српске либералне странке Слободана Петровића, а прославио се изборним спотом у којем је говорио на албанском језику, "Српску листу" је називао монструмом, док се о привременим приштинским институцијама изјашњавао у контексту најмлађе државе на свету.

Рашић је од 2007. до 2014. године био министар за рад и социјално старање у влади тзв. Косова. Годину дана после избора у јуну 2014, на којима је у парламент ушао као кандидат своје новоосноване партије, прикључио се посланичком клубу Српске листе. Учествовао је и на ванредним парламентарним изборима 2021. у склопу ГИ "Слобода, правда и опстанак" као кандидат за косовског премијера. Због подизања оптужнице 2020. за злоупотребу службеног положаја, за шта је ослобођен, поднео је оставку на место директора канцеларије за заједнице при кабинету премијера Косова.

Трајковићева је била члан Српске радикалне странке и њихова посланица, а кратко време током 1998. била је савезна министарка за бригу о породици, када се посвађала са лидером радикала Војиславом Шешељем. После бомбардовања, ушла је у Српско национално веће и била српски посматрач у Привременом извршном већу Бернара Кушнера. Остало је упамћено да је подржала Француза који је јавно вређао новинара зато што га је упитао да ли је имао улогу у трговању органима отетих Срба у злогласној "жутој кући".

Била је на листи коалиције "Слобода" на косовским изборима 2019, али ниједан њихов кандидат није ушао у парламент. Она је у више наврата изјављивала, у тренутку када су Срби напустили институције, да би са задовољством ушла у Куртијеву владу. Српска листа оптуживала је Трајковићеву да убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића жели да "искористи за личну промоцију и политичко лешинарење".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (3)

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Епицентар у Доњем Милановцу