БРНАБИЋЕВА СА ДИРЕКТОРКОМ УСАИД: Премијерка представила приоритете реформске агенде Владе

Танјуг

02. 12. 2022. у 14:05

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са директорком за Европу и Евроазију Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) Ерин Е. Меки, која је први пут у посети Србији, о развојним приоритетима Србије, као и о областима у којима та агенција сарађује са нашом земљом од 2001. године у оквиру развојне помоћи Владе САД Србији.

БРНАБИЋЕВА СА ДИРЕКТОРКОМ УСАИД: Премијерка представила приоритете реформске агенде Владе

Фото: Принтскрин/ Инстаграм/ anabrnabic

Брнабићева је представила приоритете реформске агенде Владе Србије, док је Меки истакла посвећеност УСАИД у намери да настави да пружа подршку напорима Србије у јачању демократских институција и подстицања економског раста предвођеног приватним сектором, саопштила је Влада Србије.

Током разговора Брнабићеве и Меки, посебно су се осврнуле на енергетски сектор, његову одрживост, стабилност и независност, енергетску диверзификацију, као и заштиту животне средине, како би се обезбедиле све енергетске потребе Србије.

Премијерка је информисала Меки о напретку наше земље у подршци технолошком предузетништву, што води Србију ка циљу да постане још снажнији центар у области иновација који има потенцијал за отварање нових радних места за младе.

На састанку се разговарало о подршци УСАИД-а овим напорима кроз активности у пројектима „Предузми идеју” и „Србија иновира” које раде на окупљању релевантних страна како би се створио јак систем који подржава иновације у нашој земљи.

Друга област партнерства о којој се разговарало била је подршка УСАИД-а Владиној агенди за наставак усклађивања демократских институција Србије са стандардима Европске уније. Намера УСАИД-а је да у наредним годинама усмерава и пројекте којима ће бити обезбеђена подршка реформама.

- Током 21-годишњег партнерства, Сједињене Америчке Државе су уложиле више од 1 милијарде долара у развој Србије, а програми УСАИД-а чине око 75 одсто те инвестиције. Чврсто верујем да је најбоља могућа будућност Србије у ЕУ, а УСАИД ће наставити да помаже Влади да усвоји неопходне реформе и крене даље тим путем - рекла је Меки.

Састанку је присуствовао и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну