ВЕСИЋ СА АМБАСАДОРОМ ИЗРАЕЛА: Разговор о сарадњи и неговању културе сећања

Novosti online

01. 12. 2022. у 15:19

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас приликом куртоазне посете са амбасадором Израела у Србији Јахелом Виланом.

ВЕСИЋ СА АМБАСАДОРОМ ИЗРАЕЛА: Разговор о сарадњи и неговању културе сећања

Фото: Министарство

Весић и Вилан разговарали су о могућностима за сарадњу Србије и Израела у области инфраструктуре, посебно када је реч о изградњи постројења за прераду отпадних вода, железница и саобраћајница.

Министар је рекао да би, у сарадњи са ЕУ, наредне године требало да буде изграђено неколико постројења за прераду отпадних вода, као и железничке пруге, тако да је то прилика за израелске компаније које имају велико искуство у овој области да учествују на њима.

Амбасадор Вилан је изразио уверење да у области инфраструкуре постоје велики потенцијали за сарадњу и много тога што заједнички може да се уради.

Навео је да Израел има одличне компаније у тој области, са најбољим технологијом, и специфичним решењима, када је реч о постројењима за прераду воде, које су заинтересоване за улагања у Србију.

Фото: Министарство

Весић и Вилан су такође изразили задовољство што напредују радови на реконструкцији Меморијалног центра Старо Сајмиште, у оквиру којег је у току обнова централне куле која је започета у време док је Весић обављао јавне функције у Београду.

Амбасадор Вилан је потврдио посвећеност Израела реализацији тог пројекта, подсетивши да је у септембру у Београду боравио директор Центра "Симон Визентал" и један од највећих светских стручњака за изучавање Холокауста Ефраим Зуроф.

Министар Весић истакао је да је обнова Меморијалног комплекса Старог Сајмиште од кључног значаја за неговање културе сећања на овим просторима, како се страдања Срба, Јевреја, Рома и других народа никада не би заборавила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Прославила се као Марина у Анђелима - више од две деценије ужива у БРАКУ СА КОЛЕГОМ