ХОЋЕ ДА ЗАВРШЕ САГУ, НЕ БИРАЈУ СРЕДСТВА: Вучић о немогућим захтевима Приштине и журби Запада да се оконча питање КиМ

Новости онлине

20. 10. 2022. у 21:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је у емисији "Прва тема" на ТВ Прва, где је говорио о притисцима на Србију, ситуацији у региону, стању са енергентима пред зиму и многим другим темама.

ХОЋЕ ДА ЗАВРШЕ САГУ, НЕ БИРАЈУ СРЕДСТВА: Вучић о немогућим захтевима Приштине и журби Запада да се оконча питање КиМ

Фото: ТВ Прва принтскрин

Председник Вучић је на почетку емисије рекао да има много тачака ризика у региону, али да је на Србији да се избори за мир.

- Не треба да паничимо и да мислимо да ће неко тај мир да сруши, али морамо да будемо спремни на сваки вид провокације. Да радимо краткорочно и дугорочно. Али морамо и да снажимо наше снаге одвраћања, наше економије. То је оно што радимо. Ми смо пре неколико година имали само неколико извиђачких дронова, а очекујем да у наредних годину дана имамо највише у региону - казао је он.

О ситуацији на КиМ, предлозима и притисцима са Запада

Вучић додаје да је ситуација на КиМ веома компликована, а није много лакше ни у РС и БиХ.

- Притисци на Србију ће да расту, они ће да расту зато што сви желе крај саге о Косову, да се не би мучили у одговорима које морају да дају Русима, који се позивају на то. Сви се све чешће позивају на Косовски преседан, и зато је Западу стало да то реши што пре, и неће бирати средства да то реше - рекао је председник.

Он истиче да мисли да није реално да се питање КиМ реши за неколико недеља, и да је прво неопходно испунити оно што је договорено - стварање Заједнице српских општина.

- Видели смо шта је објавио "Албејниан пост". Желим људима да објасним шта је у питању, да виде какви су притисци према нама. Ја немам никакав рачун у иностранству, мој отац има у БиХ. Ја немам на Западу ништа, немају чиме да ми прете. Могу да ми говоре да ће ме срушити са власти. Они мени никада не прете, већ нашој земљи. Ето рецимо та "тешка батина". Када су први пут дошли код мене представници Бон и Плетнер, примио сам их, био је и Лајчак са њима, и као да сам знао, одбио сам да примим тај папир, а знао сам да ће Албанци да га објаве - рекао је Вучић.

Председник додаје да су потом тај папир објавили у "Албејниан посту", и да је свима јасно ко је прекршио договор.

- А онда видим вечерас, да је Квинта тражила хитан пријем код мене. Претпостављам да ће нам донети оно што су Албанци већ објавили. Да ми до 24. фебруара морамо да договоримо све. Препознао сам и ја симболику датума, када је почео рат у Украјини. А видите да је текст, са овлашћењима које има ЗСО, предложиле немачке организације које су у Београду имале састанак са представницима неких домаћих организација. Јасно је да ће да траже неку врсту решења, и не треба ништа одбијати унапред, али оно што сам ја до сада видео је веома тешко за Србију. Ако бих морао у овом тренутку да се одредим, нису нам дали шансу - казао је он.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

Вучић додаје да се у том тексту прети "тешком батином" за "ометајућу страну", и рекао да је ова земља 1999. године добила најтежу могућу батину.

- Убили су нам 82 деце. Срушили нам најважније објекте. Све то можете да вратите, и то смо тек ових година успели да вратимо. Али да вратите малу Милицу, Сању и Јовану, не можете никада. И сада претите Србији новом батином. Није довољно што сте нам узели 13 одсто територије. Сада ћете због својих грешака из тог периода, а које морате да оправдате, поново да претите батином. Ја се надам да је то мишљење неког албанског аутора у тој новини, а не званична порука. Биће тешко пристојно одговорити на то - каже председник.

Он је рекао да је нама Европа потребна из милион разлога, да нам требају и фабрике, и вредности, и правила и право.

- Али ако мислите да једна земља треба да увек буде жртва, а згазили сте међународно право и поредак, и то сам им увек отворено говорио. Не постоји човек који може да објасни да су поштовали Повељу УН. Ја немам право да све откријем, и моје је да највећи део предузмем на себе. Неки прете спречавањем доласка страних инвестиција. И сада неки кажу никада неће инвеститори да оду одавде. Ма немојте, а из Русије су отишли у једном дану - подсетио је председник.

Вучић додаје да су у Србији најјефтинији и гас и струја, али да субвенције за индустрију могу постојати само док стижу инвестиције.

- А све инвестиције стижу са Запада Европе, из арапских земаља и Кине. На нама је да меримо и гледамо како да сачувамо мир - казао је он.

Председник каже да је лако мушкарцима да се у кафани бусају у груди, али да не смемо мајкама враћати децу у ковчезима.

- Када сам говорио који се јадац крије иза тих притисака, сви су ми се смејали. Када се Путин позвао на Косово, онда су ми се сви смејали када сам рекао да ће се запад позивати на његову изјаву. Ја знам шта следи, у годину дана сам имао више разговора него сви наши председници у 25 година. Са друге стране, ми чувамо независност, слободарски дух Србије. Када то покушавате да радите у ово време, то нико неће да вам дозволи. Сада имамо дупли притисак - санкције Русији и Косово и Метохија. То иде у блоку - рекао је Вучић.

Он је истакао да се Запад користи одвратном синтагмом говорећи да су на "правој страни историје".

- А када им то кажете правите проблем. Па ја гледам, боље себи да правим проблем, али да Србију сачувамо од свих удара. Сад докле ћемо моћи видећемо. Чекам да видим шта ће да ми доставе из Квинте. Имају нешто да ми уруче, тако су рекли, надам се да није само текст из "Албејнијан поста" - казао је председник.

Вучић је, коментаришући текст, рекао да смо ми видели "алтернативне начине" западних земаља.

- То значи да ће нас натерати да прихватимо, чак иако не желимо. А како другачије него претњом силом. Док сам на месту председника неће нам се поновити 1999. година. То би било ужасно, и зато водим рачуна, али за стручњаке који мисле да би то лако завршили као 1999. године, не би било ни десети део лако - каже он.

Председник је додао и да ми никада не одбијамо разговоре, и да у тексту који нуде са Запада има и горих ствари.

- Не помиње се датум, помиње се европска перспектива. Ја мислим да што време буде одмицало, да су они спремнији да нам понуде конкретно чланство у ЕУ, у веома кратком року. Ја ређам чињенице, и видели сте да сам био у праву за све што сам причао. Ређам чињенице, и увек дођем то тачних закључака. Питање је само колико ће решење о КиМ за нас бити понижавајуће - казао је Вучић.

О изјави Вилијама Монтгомерија преседник је рекао да његове речи показују да има храбрости и поштења.

- Ако читате такозване проруске медије у Србији, они су то сакрили зато што наша мајка Русија не може да уради ништа лоше. А код прозападних медија текст се не види зато што не сме дивни запад да се пореди са Русијом - казао је председник.

О политичкој ситуацији у Србији и могућој оставци

Вучић истиче да човек који је у политици сваког дана размишља о оставци, и да је то рекао не зато што је слабић или лењ.

- У овом тренутку имам на историјском максимуму подршку грађана Србије. Ми смо за 10 година урадили више него други за 100 година. Остаће иза мене болнице, пруге, стадиони, Храм Светог Саве, музеји... До тога да су плате скочиле на 720 евра, то је скок од 120 одсто за 10 година. Минималац са 15.000 повећан на 40.000 динара. То су велике ствари. Ја не бежим од одговорности. О оставци могу да размишљам због државе, да нам купим време како би се пронашло решење. Али у овом тренутку ја га не видим. Спреман сам да разговарам, али нам нису дали шансу. Надам се да ће то што сутра добијем бити нешто другачије од онога што су објавили албански медији - казао је он.

Председник истиче да не говори да ће ускоро поднети оставку, али да и та опција мора да постоји.

- То доноси Србији од шест до девет месеци. Не бих могао да се кандидујем, али сам купио време својој земљи, да спасим нашу државу. Ја као из топа могу да пуцам о томе шта смо урадили. Ово су били 10 година најбржег напретка Србије. Сви ови који ме не воле, и они су срећни данас у своја четири зида, знају да ће Вучић решити питање гаса и струје - рекао је Вучић.

Фото: ТВ Прва принтскрин

Он је додао да је спреман да ризикује своју каријеру због мира и стабилности, и да нема проблем са оставком.

- Ја сам задовољан када видим да народ поштује нечији рад. Људи виде ко ради и ко се бори, али ја знам када смо дошли у тешку ситуацију, не својом кривицом. Када би вам говорио колико дуго не могу да заспим, и знам зашто штрчимо и сметамо сада. Србија квари целу причу, ми штрчимо. Било би лако да је само Русија прекршила Повељу УН, али ови са Запада имају проблем пошто постоји мала земља против које су они прекршили сва правила. Њима је једини излаз да се постигне билатерални споразум Београда и Приштине, али ја морам да видим нешто боље од овога што је понуђено. Курти+ или Ахтисари- план не можете да нам продате - истакао је председник.

Вучић каже да НАТО земље стварају озбиљну војску лажне државе, и да раде све што је супротно Повељи УН и Резолуцији 1244.

- Нигде не постоји косовска војска у правним актима УН. А правдају се тиме да је Косово од 2008. године за њих суверена држава, и да их баш брига. Мени је смешна прича да ми спремамо агресију, сви знају да је то лаж. Али је то део наратива на који морамо да се навикнемо, зато што је Србија слободарска земља, која има независно руководство. Држимо до образа човека Србије, али и до образа срспког народа, и гледамо како да сачувамо наш понос и идентитет - казао је он.

Порука политичким актерима у Републици Српској и БиХ

О ситуацији у БиХ и Републици Српској, председник је рекао да српско-српских сукоба не сме и не може да буде, и да је то његова једина порука политичарима у РС.

- Шта год било Српску морају да сачувају. Народ морају да сачувају, а ми смо ту да их увек подржимо. Желим да се смире тензије у РС, а нама је потребан братски однос са Бошњацима, неће бити лако стићи до тога. Морамо да радимо и разговарамо са њима. Уложили смо у Нови Пазар, Тутин и Седницу, па и у Прибој, више него у претходних 70 година. Они су грађани Србије, и ја се надам да ћемо видети више официра и генерала Бошњака. То је њихова војска, надам се да ће бити довољно мудрости да не буде више никаквих сукоба са Бошњацима - казао је Вучић.

О суђењу Беливуку и Миљковићу

Он је рекао, поводом изјава Беливука и Миљковића на суђењу, да је одвратно то што раде поједини медији.

- Никада у животу нисам ни видео ни чуо никога од њих. Уколико јесам, не само да нећу бити председник, него сам спреман да проведем период до краја живота у затвору. Видите да нападају само оне који су растурили ту мафијашку хоботницу. Вулина, не знам само где су нашли Дарка Глишића. Даље да учествујем у давању ода најгорим криминалцима не пада ми напамет. То је само дизање рејтинга онима који су млели људе - рекао је председник.

Председник поднео предлог Влади о пооштравању казнене политике

Вучић истиче да је увек говорио, и да ће то вечерас делима поткрепити, да се гади људи који се иживљавају на деци или женама.

- О силоватељима да не говорим. Да нисам председник рекао бих да не заслужују да живе, али морам да водим рачуна шта ћу да изговорим. Рекао сам, после интервјуа силоватеља Игора Милошевића, да сам новинар или уредник то не бих урадио. Али за то је било протеста, али нема протеста због изјава Беливука и Миљковића. Чули смо најглупље објашњење од људи који су интервјуисали силоватеља-педофила, говорим о оном глумцу. Њега су пустили у новине Данас, да нам држи предавање каква треба да буде култура у овој земљи - подсетио је он.

Председник каже да је званично поднео Влади и председници Владе акт за измену кривичног законика у неколико одредби.

- Тичу се повећања казни за силоватеље, за обљубу над дететом и немоћним лицем. До сада је било од 5 до 12 година, од сада од 5 до 20 година. Са могућношћу доживотне робије. Ако је дело учињено према детету, кажњаваће се најмање 10 година, до доживотне робије. Најтеже казне сам предвидео. Имали смо и обљубу злоупотребом положаја, која ће сада бити од 6 месеци до 5 година. Дакле све казне су подигнуте. Упетостручио сам у мом предлогу минималну казну, а за најтежа дела смо их изједначили са најтежим убицама. Ако је наступила смрт детета, кажњаваће се најмање 10 година до доживотне робије. Раније се за недозвољене полне радње кажњавало новчаном казном и затвором до три године. Бришем новчану казну, и надам се да ће Влада да прихвати - рекао је он.

Фото: ТВ Прва принтскрин

Вучић истиче да се нада да ће Влада прихватити ову његову иницијативу.

- Људи који то раде не верују у морал, него у ово. Е када другачије буду кажњени, водиће рачуна и о женама и о деци. Тешко је пратити то после изласка из затвора. Многи криве центре за социјални рад, а тамо раде дивни људи. Изузетни људи који главом улазе у све породичне проблеме. Да ли ће некада донети погрешну процену, па наравно. Спремни смо да мењамо ствари. Сада ћемо да видимо ко ће да се усуди да ради ове ствари са оваквим казнама - казао је председник.

Вучић о састанку са Грушком

Он је рекао да заменик министра спољних послова Русије није под санкцијама нигде у свету, и да је дошао овде на консултације са руским амбасадорима из целог региона, пошто у другим земљама не може то да уради.

- И сада кажу крили смо нешто. Дошли су редовним авионом, видео се и са Селаковићем, који му је пожелео добре сусрете. Ја нисам имао формални сусрет, већ смо имали неку врсту радног доручка, пошто тог човека дуго познајем. И сада људима желим да кажем, одређени медији су пренели да је "Вучић рекао Грушку да је Србија под великим притисцима". Све што кажем вама, Американцима, кажем и Русима. Поставља се питање, да сам ја хтео да сакријем сусрет са њим. Што бих ја желео то да сакријем. Па можда, да бих сачувао Србију. Па што сте ме онда денунцирали, председника своје земље. Шта сте ви, професионални денунцијанти - запитао је председник.

Вучић је рекао да је немачка врховна команда у Београду 1943. године издала званично саопштење којим су замолили да се више не дојављује о илегалцима, пошто је било више него довољно денунцијаната.

- И шта сте урадили. Мислите да западни амбасадори нису знали да сам се видео са Грушком. А ми отркили десет аутомобила који су га пратили. Па их приведемо, па пустимо. Па тако у круг. Па када дођу западњаци ми склањамо ове са истока. Ми морамо да чувамо те људе када су у Београду. А моје је питање, што радите својој земљи то. Што денунцирате своје руководство - питао је он.

То је моје суштинско питање, што то радите, ружите и рушите своју земљу, још једном је запитао Вучић.

- Они би волели да Србија пропада као у њихово време - истакао је председник.

О односима са Русијом и захтевима за увођење санкција

Он је додао да је Србија опредељена за Европу, али да неки хоће да нам предоче да не смемо да имамо ни трунку самосталности.

- Докле год не постоји егзистенцијална угроженост за Србију и грађане, водићемо политику која је одређена на Савету за националну безбедност. Ако се нешто промени, отворено ћемо рећи грађанима све. Поносан сам што 240 дана водимо самосталну политику - нагласио је Вучић.

Председник додаје да Србија није ништа дужна Русији, али да памти шта је Москва урадила 2015. године, и да памти како Русија и Кина чувају интегритет Србије у УН.

- Али то није мој одговор. Ми то радимо зато што имамо поштовање према себи. Ја тражим моралну, правну, беспрекорно чисту позицију за земљу коју волим највише. Ја тражим позицију за Србију. Ми смо били под санкцијама деценијама - истакао је он.

Вучић је подсетио да је Здравко Понош у истом овом студију рекао да он не би уводио санкције Русији, а да ће Вучић увести 3. априла.

- Ево га 3. новембар, а санкција нема. Моје можда и покушаћемо, је много тврђе од њиховог најтврђег да. Њихова реч не вреди ништа, а моја значи, и поштује се у свету. Када дам реч и кажем да ћемо решавати питање виза, видели сте да смо почели. Што кажемо то ћемо да урадимо - казао је председник.

Он је рекао и да су на изборима гласове грађана добили и многи који нису заслужили ниједан једини глас.

- Неки су глумили народне хероје зато што им је лако, нису на власти. Обмањују народ, а својом политиком би нас вратили у средњи век. Шта ћеш да радиш, нећеш да преговараш о Косову. Кажете да морамо да реинтегришемо покрајину? Не мораш, ево само иди живи у Качанику шест месеци. Имамо неодговорну политику на оба политичка пола. Треба нам тврда и снажна, одговорна и озбиљна национална политика, која ће да води рачуна и о економији, и о мајкама ове земље. Ми немамо синова за бацање. Не треба нам идиотска политика, какву многи предлажу у овој земљи. Та неподношљива лакоћа одговорности нас је много пута у историји изузетно много коштала - додао је Вучић.

Председник је рекао да ће Запад једног дана морати да преговара са Русима, али да ће пре тога морати да "реши" Косово.

- Удри по малом. Постоји само право силе и јачег. Заборавите међународно право, то не постоји. У складу са којим чланом Повеље УН некога чека "тешка батина". А замерате Русима када користе тешку батину. Њих све боли што ја говорим истину. Нико за нас нема разумевања, па ни Руси. За све који су им увели санкције. Запад за нас нема разумевања, зато што имамо своју политику. А за Русе се ми подразумевамо. Ови други, ситницу да им учине, обожаваће их. Ја не браним позицију Русије због нашег билатералног односа, већ браним политику Србије, ову земљу. Лицемерно је то што ради Запад, а и Русија је погазила међународне норме - истакао је Вучић.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

Није фер да се било ко из Русије љути на Србију, пошто је Србија једина земља која се после осам месеци није придружила ниједним санкцијама, казао је председник.

Он подсећа да је данас велики датум, када су Срби уз Црвену армију ослободили Београд.

- То су ствари које се не заборављају. Не заборављају се историјске чињенице да они нису бомбардовали ову земљу. Живот значе у политици нијансе. Морамо да разумемо од чега данас живимо. Од десет извозника највећих три су из кине, седам са Запада - истакао је Вучић.

Добре вести за пољопривреднике и енергетској ситуацији

Председник је рекао да верује да ћемо бити земља са највећом стопом раста, и рекао је да ће обрадовати пољопривреднике. 

- Одмах откупљујемо по берзанским ценама 150.000 тона кукуруза, немамо довољно у резервама. То ће нас коштати између 55 и 60 милиона евра. Да попунимо резерве. Људи да не брину, сваког дана попуњавамо резерве. И дизел складиштимо. Плашим се за дизел, мање за друге деривате. Да обрадујем људе, последњи 21 дан ни киловат струје нисмо увезли, чувамо паре. Правимо бафер да издржимо тешке енергетске ударе. Синиша је данас са ММФ имао тешке разговоре, али ми немамо ниједан други проблем осим цене енергената - открио је он.

Вучић истиче да ћемо преживети, и то добро, ако нико не прекине Турски ток.

- Знају људи да сам ја тежак човек по том питању. Биће довољно свега, ми се за ово спремамо од марта - казао је председник.

Он је рекао да ће удари на енергетску инфраструктуру Украјине изазвати велики скок цена у Европи.

- А што се тиче хране, знате зашто немамо довољно крава? Па зато што нико то неће да ради. Нема тога, довољно млека има у три земље Еу, да бисмо покрили тржне недостатке. Али обезбедили смо и пољско млеко, да надомести наше. Имамо довољно соли, шећера, уља. Да се све затвори, ми имамо довољно за више месеци. Људи знају да ми о томе бринемо и радимо цео дан сваки дан - истакао је Вучић.

Председник је додао да сва повећања пензија и плата остају, и да се ништа није променило по том питању.

- Никада оваква повећања пензија нисмо имали у историји. То смо дужни пензионерима, плате су расле много брже. Ово значи да у односу на пре 10 година пензије су увећане за око 60 одсто. Цене расту, али ће нам приходи расти више од инфлације. Ако погледате како то иде у другим земљама, стварно би било лоше да се ми жалимо - казао је он.

Вучић је рекао да чим се појави један дан да нема пет кила шећера у некој продавници, настане хаос.

- А ми имамо 12 милиона тона у робним резервама. Хоће Костић да издржи први удар, сналажљив је бизнисмен. Говорим о сину Миодрага Костића. Он хоће да прича са државом. Грк који држи Црвенку мало теже. Све их знам, чим им не дате повећање цена, они спусте доток робе за 20 одсто. А онда људи навале да купују по 30 кила шећера, само се плашите да им се не сруше полице. Имамо свега, али шта год да ја кажем, не вреди. Свега имамо, да дође смак света ми ћемо да преживимо - додао је председник.

Он каже да више страхује од хемијског удара, али да не искључује и нуклеарне нападе.

- Ја све геније који ми говоре да сам драма квин слушам, а увек на крају испаднем у праву. Могу да ми причају шта хоће. А што се тиче ситуације у свету, прету нам ужасан сукоб, смене влада, свуда. Украјинци добијају све савременије оруђе. У свему је западна технологија доминантнија, осим у хиперсоничним ракетама. Много воде ће протећи док схвате да морају да седне за сто. Све проблеме овог света ћемо имати до тада - прокоментарисао је Вучић.

Председник истиче да су нам браћа и Руси и Украјинци, и да је ужасна трагедија за нас и све Словене овај рат.

- Али мој посао је да сачувам Србију - рекао је он.

О новој Влади и СНС

Вучић је открио да ће Србија следеће недеље добити Владу, и рекао да су нека министарства подељена.

- Нико се рецимо није бавио спољном трговином, за коју мислим да је важно да се неко посебно бави. Шта то неког брига, то је био приступ свих у опозицији. Можете да причате шта хоћете, Шојбле је рекао: "Први рандеву са реалношћу је власт". А ове критике, мачку о реп. Сутра је 14 година постојања СНС, а страначка седница ће бити одржана у недељу - казао је председник.

Он каже и да му не пада на памет да коментарише ко ће остати у Влади, и да ће се видети у недељу.

- Ана Брнабић ће изнети предлог, а ја ћу подржати њен предлог. А што се тиче избора у Београду. Ко год их хоће, ја их само молим да размисле да ли их стварно хоће. Сумњате у легитимитет? Ми никада од избора нисмо бежали. Сећате се да се Пајтић до последњег дана држао са шест одсто подршке. Хоћете изборе? Добићете их, само гледајте да не изгубите још гласова. Јел овај пут људи неће бацати гласове на ове десничаре - казао је Вучић.

Вучић о нападима на полицију и новинаре од стране "еколога"

Председник је, поводом напада на полицију и новинаре у Шодрошу, рекао да сада у Србији имамо и проблем зато што хоћемо да градимо мостове.

- Поштовани грађани Србије, ја сам живео на Новом Београду. Преко пута моје зграде био је један празан простор, са заиста лепим дрвећем где смо правили колибе. И онда је наше детињство прекинуто зато што је направљен Блок 44. Шта је требало да штрајкујемо и не дамо људима да живе. А нико неће да каже да је мост у Новом Саду предвиђен урбанистичким планом из 1951. године. Сви ти који протестују су били на власти, а нису га избацили из ГУП-а - рекао је он.

Вучић каже да би тим мостом био спојен ауто-пут Београд-Нови Сад, са ауто-путем према Шапцу и Руми.

- Па сада кажу да не може мост, пошто ту шетају кућиће. Лудило захвата свет. За људе који не знају, у Британском музеју су изложени сунцокрети Ван Гога. И појавиле се неке две будале и просуле парадајз сос. Срећом, слика је заштићена. Сада сви трпимо због те две будале. Или не смемо да имамо мост зато што унук Јеврема Брковића решио да прави глупости сваког дана. Нећете мост? Па добро, не треба вам мост - поручио је председник.

Он каже да је цена литијума скочила на 70.000 долара по тони, а да ми имамо стручњаке са друштвених мрежа, анти-путаре и анти-мостаре.

- Никоме се више не додворавам. Да ли ћу остати свих пет година, баш ме брига. Стручњаци могу да причају шта хоће, колико год хоће. Ја ћу да чувам Србију, и нећу да је дам у руке онима који би је уништили за дан или два - казао је председник.

Вучић је наставио да говори о притисцима са Запада, и да би врло кратко могли да повуку инвестиције.

- Мени сада сузе само што не крену када о томе причам. Они су за 400.000 људи затворили фабрике, нико није ни одговарао. А још много много горе ми је за Косово и Метохију. Ја имам чист образ, мени не могу да нађу рачуне нигде, мене не могу да имају у шаци. Мене уцењују Србијом. Шта ће да ми кажу, ставићемо те негде па ћеш да смршаш. Да ми узмете паре, у Тоскани или на Женевском језеру које немам. Где год се појавим имам по једну вилу. А на крају сви знају колико сам поштено обављао посао. Љиља Смајловић је у праву, њихов посао је да сломе власт - рекао је он.

Фото: ТВ Прва принтскрин

Председник каже да је питање чиме ће да прете Србији, и да његов одговор није бусање у груди, већ чување Србије и мира, а да опет сачувамо националне интересе.

- Неће бити лако, биће много проблема. За мене су мислили да су ме сломили и пре него што сам дошао на власт. За 10 година ме нису сломили, и нико ме није сломио. И када дође време, сам ћу се повући, неће ме ови победити - рекао је Вучић.

О одлуци СББ

О одлуци СББ да се на том сервису укидају Б92 и Прва ТВ, председник каже да као обичан човек сматра да је то скандалозно.

- Мислим да сам разумео зашто то раде. Раде то да избаце пре свега Прву, онда Б92. Мислим да хоће и Хепи да избаце. Не знам ко ће да им остане на том каналу. То раде да би вештачки подигли Нову С и Н1. Они у шеру у збиру имају просечно 2.4 укупно, а они хоће да их подигну на шер 10. Сви који им помажу нека им помажу. Очигледно је да неко ради на расту самих канала, а не на расту кабловске мреже. Посебно зато што Телеком тренутно расте, и то кажем као гледалац, имају Супернову. На Телекому има доста страних канала, ја волим и руске да гледам. Али лепо сте то рекли, то је питање за државу - рекао је председник.

Председник о СНС и променама које је донела

Вучић каже да је Српска напредна странка донела највеће и најважније промене Србији.

- Ући ће у историју као странка која је имала храбрости да уђе у обрачун са тајкунима. Земља која је била вођена од стране амбасадора, као неке данас у нашем окружењу, више не је воде амбасадори него наши људи. Земља је реиндустријализована, изграђено је највише болница, школа, путева. Странка која је допринела да људи коначно у Србији знају шта је воз. Ево таман да вам кажем, Ер-Србија ће ову годину завршити са профитом, и отварају се нови летови за Кину и Чикаго - казао је он.

Председник истиче да је СНС странка коју воли, и да је никада неће оставити, и ако не буде био председник исте.

- Ту има пуно добрих људи, правих домаћина. Да ли има лоших људи? Нажалост да, у сваком житу има кукоља. Али та странка је стратешки усмерила српски брод ка сигурној луци. Ја сматрам да је потребно формирање Блока Србије, у блоку национално одговорне политике. Верујем да ћемо на следеће изборе изаћи као један такав блок, али то не значи да ће СНС нестати. То је кор странка, етаблирана у српском народу, а ја бих волео да буде јача и међу мањинама - казао је Вучић.

Он истиче да ће бити у СНС и када не буде ништа, зато што је та странка променила ову земљу.

- Мало ко мене пита како сам. Одговорни људи знају колико је тешко бити у мојој кожи. Шетао сам пре неки дан Београдом на води. И долазили су људи да се сликају, али било је и људи који ме гледају мрко и попреко, а ја срећан. Јер он је дошао ту, постао је фасцинантан део нашег града, и он је дошао ту. Он не може да сакрије мржњу према мени, али види колико се променило све. Пусти Вучића, уживај и покажи да волиш своју земљу. Неће то Вучић да носи у гроб, то остаје Србији - казао је председник.

О Мундијалу и шансама наше репрезентације

Вучић је рекао да сутра иде на место где се гради стадион у Лесковцу, који ће бити завршен до марта.

- Можете ли мислити каква ће то атмосфера да буде доле - казао је он.

Председник је, на питање да ли ће ући у авион да испрати фудбалере, рекао да то зависи од његовог носа.

- Мој нос је као код теријера, ако уђем у авион верујем да ћемо чудо да направимо. Верујем у наше момке, и у Драгана Стојковића, ја их видим у полуфиналу. Нема ту много јачих, осим Бразила. Са свима можемо да играмо. А нема сумње да је Пикси победник, и капа доле - закључио је председник на крају емисије.

БОНУС ВИДЕО: КАРАЂОРЂЕВО ЗВОНО ОДЈЕКУЈЕ 210 ГОДИНА - Вожд га је даровао да би објавило слободу народу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (44)

КАД ЈЕ СЛУЧАЈ ХИТАН: Три најчешће ГРЕШКЕ којим људи угрозе пацијента - доктор који ради у Хитној саветује