БЕСТИДНА ИЗЈАВА ВЈОСЕ ОСМАНИ: Може ЗСО, али само као невладина организација

Танјуг

07. 10. 2022. у 19:50

ЗАЈЕДНИЦА српских општина не може да има извршња овлашћења, већ може да постоји само као невладина организација о чему је Уставни суд тзв. Косова јасно заузео став, изјавила је председница привремених приштинских институција Вјоса Османи.

БЕСТИДНА ИЗЈАВА ВЈОСЕ ОСМАНИ: Може ЗСО, али само као невладина организација

Фото: Јутјуб/Al Jazeera Balkans

Она је додала и да ако неко жели да уједини општине око одређених питања и региструје се као невладина организација то није забрањено.

Одговарајући на питање да ли ће испунити захтев међународних партнера који такође траже од Приштине да формира ЗСО, Османи је рекла да је њихов општи принцип да се све потписано у Бриселу и спроведе, али је додала да је споразум о ЗСО поништио Уставни суд тзв. Косова пошто су 23 члана тог устава прекршена оним што је договорено у Бриселу.

Она је подсетила да Суд дозвољава оснивање удружења која немају извршна овлашћења, већ представљају савез општина које се окупљају око одређених питања и лобирају за њих код централних институција.

БОНУС ВИДЕО: ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА - Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (1)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти