ЈЕ Л' ВИ КАЖЊАВАТЕ РУСИЈУ ИЛИ СРБИЈУ: Председник о новом пакету санкција Русији које директно утичу на Србију

Novosti online

06. 10. 2022. у 17:38

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћајући из Прага а поводом новог пакета европских санкција против Русије, а који је директно погодио нашу земљу, јер је предвиђено да нафту из те земље не можемо да допремамо преко Јанафа упитао је да ли се тиме кажњава Русија или Србија.

ЈЕ Л ВИ КАЖЊАВАТЕ РУСИЈУ ИЛИ СРБИЈУ: Председник о новом пакету санкција Русији које директно утичу на Србију

Фото: Архива ВН

- Желим људима и да објасним шта се ово десило са нафтом. Јуче, на том састанку, када је већ све требало да прође, на иницијативу Хрватске, а подржано од стране две земље, једне балтичке, и једне недалеко од балтичких земаља, са дневног реда је скинута дерогација норме за западни Балкан. Хрватски премијер је изашао са тезом да није фер да Србија има нижу цену нафте. А ваљда је фер да имају неке европске земље. Па чекајте, је л' ви кажњавате Русију или Србију - рекао је Вучић.

Вучић се захвалио председнику Бугарске Радеву и премијеру Грчке Мицотакису, који су истакли да није фер то што је предложено.

- Морам да кажем да сам на другом панелу добио информацију да су своје незадовољство изразили и Орбан и Рама. Није лоше што је та одлука за сада одложена. Ми смо мањи потрошач и од Мађарске, Чешке и Бугарске, па би то сада ваљда сметало. Никакве ту жеље није било него да се напакости Србији - каже он.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако је Вучић "одувао" хрватске новинаре

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (56)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону