ВЕСИЋ: Хрватска рампа за нафту - освета за Јасеновац

Novosti online

06. 10. 2022. у 10:47

ЧЛАН Председништва СНС-а и народни посланик Горан Весић говорио је о санкцијама на којима је против Србије инсистирао усташки режим Хрватске, а због чега је нашој земљи онемогућен увоз руске нафте преко Јанафа.

ВЕСИЋ: Хрватска рампа за нафту - освета за Јасеновац

Горан Весић, Фото П. Митић

Весић је рекао да ће председник Вучић данас у Прагу тражити објашњење поводом скандалозне одлуке која је донета под притиском Хрватске, да се Србија не изузме из ембарга за увоз руске нафте.

 - Хрватска је стопирала одлуку ЕУ да Србија добије изузеће из европског ембарга на увоз руске нафте, као што су добиле Бугарска и Румунија, са образложењем да се налазе у тешкој финансијској ситуацији, притом да не говорим о томе да су оне чланице ЕУ и добијају помоћ од Европске уније, за разлику од Србије која не добија пошто није чланица - казао је Весић.

Весић је рекао да то можемо само да разумемо као освету Хрватске због захтева председника Вучић да посети Јасеновац.

 - Лично не видим ниједан други разлог зашто би они то урадили, то би исто било као када би Немачка спровела неке санкције против Израела, зато што председник Израела тражи да посети неки концентрациони логор на територији садашње Немачке - рекао је Весић.

 - Дакле, подсећање председника Вучића на Јасеновац толико смета хрватској влади да су они спремно да се свете Србији на сваки начин, само зато што је председник подсетио свет да се нешто догодило у Јасеновцу - изјавио је Весић.

Весић је нагласио да је сигуран да ће председник Вучић тражити објашњење и од канцелара Шолца као и од председника Макрона, на питање да ли је ово одлука Европске уније или политика хрватске владе. Да ли политику ЕУ води Пленковић или је води Шолц?! Па да знамо на чему смо.

Јер у исто време на нас се врши притисак да уведемо санксије Руској Федерацији, односно да ускладимо нашу спољну политику са политиком ЕУ, док се та иста Европска унија према нама лицемерно понаша.

 - Желим да кажем да ми немамо никакву помоћ од Европске уније, никога не интересује какве ћемо ми економске последице имати око тога, док се истовремено допушта да се поједине земље као што је Хрватска свете Србији, зато што у овом случају, опет понављам, председник Србије подсећа да постоји Јасеновац, што је веома лицемерно - закључио је Весић.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

АПЛАУЗ ЗА ВУЧИЋА: Председник на прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (37)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању