"НОВИ САД ЈЕ ОДУВЕК ПРИМЕР ХАРМОНИЧНОГ СУЖИВОТА": Вучевић након састанка са шефом Делегације ЕУ у Србији

Танјуг

05. 10. 2022. у 11:48

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић састао се данас да шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом, коме је захвалио на досадашњој доброј сарадњи и подршци ЕУ капиталним инфраструктурним пројектима у Новом Саду.

НОВИ САД ЈЕ ОДУВЕК ПРИМЕР ХАРМОНИЧНОГ СУЖИВОТА: Вучевић након састанка са шефом Делегације ЕУ у Србији

Фото: Инстаграм/Милош Вучевић

Званичници су се осврнули на бројне активности које се реализују у Новом Саду као актуелној Европској престоници културе и оценили да интеркултурални дијалог има велики значај за чвршће повезивање земаља у Европи.

Боље међусобно разумевање, како су нагласили, доприноси и бољим односима између држава, саопштено је из Градске управе.

На састанку је закључено да су мир и стабилност кључни за даљи развој региона, те да је веома важно да се препознају елементи заједништва и да се уједињено делује на принципима највиших хуманистичких вредности.

Градоначелник Милош Вучевић нагласио је да је Нови Сад одувек пример хармоничног суживота људи различитх нација и вероисповести, те да је традиција неговања различитости битан фактор који је допринео да Нови Сад постане део најзначајнијег европског пројекта у култури.

Пројекат ЕПК дао је Новом Саду прилику да покаже иновативност, да ојача капацитете, побољша инфраструктуру и да постане место позитивних примера и добрих пракси, а порука која се шаље из Новог Сада јесте да Србија настоји да увек буде промотер политике разговора, закључио је Вучевић.


БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Милутинов храбар потез донео му је награду Вечерњих новости
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете