ЛЕКЦИЈА ЗАГРЕБУ: Вучић подсетио Хрвате на њихову мрачну прошлост

Танјуг

03. 10. 2022. у 19:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас на конференцији за новинаре у Будимпешти, након састанака са премијерима Мађарске и Аустрије Виктором Орбаном и Карлом Нехамером, на молбу ТВ Пинка да прокоментарише став Ефраима Зурофа поводом цртања хитерових бркова Вучићу у једном загребачком медију, да је познато ко је хитлерове трупе дочекивао цвећем.

ЛЕКЦИЈА ЗАГРЕБУ: Вучић подсетио Хрвате на њихову мрачну прошлост

Фото: Н. Скендерија

- Ефраим Зуроф је велики човек и ја сам му захвалан због принципијелног постављања око ствари које нису једноставне. Можете да цртате бркове колико год хоћета, али у историјским читанкама пише јасно ко је Хтлера дочекивао цвећем, ко је био одушевљен, а ко се против Хитлера борио - нагласио је Вучић.

Додао је да су историјске чињенице да је 6. априла Београд бомбардован, у наредних 16 дана уништено комплетно ратно ваздухопловство Краљевине Југославије, а 10. априла, када је основана усташка НДХ, те исте снаге дочекиване су цвећем.

БОНУС ВИДЕО: Погром Срба из Републике Српске Крајине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (87)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини