ПЕТКОВИЋ КРИТИКОВАО КУРТИЈА И ПОРУЧИО: "Срби се неће одрећи својих регистарских ознака"

Танјуг

02. 10. 2022. у 12:46

СА сваким новим видео спотом који објаве Аљбин Курти или његов посилни Џељаљ Свечља, Срби на Косову и Метохији одлучнији су и чвршћи у намери да се неће одрећи својих легалних и легитимних регистарских ознака које издаје држава Србија, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију (КиМ) Петар Петковић.

ПЕТКОВИЋ КРИТИКОВАО КУРТИЈА И ПОРУЧИО: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака

Фото: Принтсцреен/ТВ Пинк

Петковић је у саопштењу истакао да таблице КМ не могу бити незаконите, јер их издају органи Србије у складу са свим законским процедурама на својој територији и прихваћене су свуда у свету.

Оно што је незаконито јесте укидање статусно неутралних КС таблица од стране Приштине, градња илегалних РОСУ база на северу покрајине и одбијање да скоро 10 година формирају Заједницу српских општина, што је обавеза коју су преузели у Бриселу, указао је Петковић.

Навео је да о ефекту Куртијевих и Свечљиних спотова најбоље говори чињеница да је за месец дана једноцифрен број пререгистрованих возила са српским регистарским таблицама, од чега је свега двоје Срба са севера КиМ.

То јасно говори да никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље заједно не могу да застраше Србе на КиМ, јер им нико не може одузети право да буду грађани Србије који неће да живе у Куртијевој тзв. држави, закључио је Петковић.


БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини