БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА БИЛЧИКОМ: "Србија чврсто стоји на европском путу"

Тањуг

30. 09. 2022. у 19:18

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом о европским интеграцијама Србије, реформама у области владавине права, парламентарној сарадњи, али и актуелној глобалној ситуацији.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА БИЛЧИКОМ: Србија чврсто стоји на европском путу

Фот: Тањуг/Влада Републике Србије/ Слободан Миљевић

Председница владе оценила је да Србија чврсто стоји на европском путу, као и да је стратешко опредељење владе која ће бити формирана снажан наставак реформи у области владавине права, а које су у темељном интересу наших грађана.

Премијерка је подсетила да је такво опредељење демонстрирано током мандата одлазеће владе.

У претходном периоду имплементиране су препоруке ОДИХР-а када је у питању унапређење изборног процеса, као и велики број препорука Радног тела Савета Европе за борбу против корупције (ГРЕКО) у области борбе против корупције.

Ови резултати, заједно са изменама Устава у области правосуђа, показују колико је наша земља кредибилан партнер који испуњава реформске кораке на свом европском путу.

Оно што изостаје, како је објаснила, је адекватна валоризација учињеног и недостатак позитивних сигнала Европске уније за процес проширења, како за Србију, тако и за Западни Балкан.

Уместо тога, из Брисела углавном чујемо критике и стално нове захтеве, навела је.

Представници Европског парламента истакли су да, без обзира на тренутне тешке околности са којима се суочава Европска унија, постоји јасно опредељење да Србија буде део Уније и да је неопходан заједнички рад на многим пољима, како би овај процес био убрзан, саопштила је прес служба владе.

Оценили су да су створени услови за чвршћу парламентарну сарадњу у оквиру процеса Међупартијског дијалога.

Брнабић поновила је да ће Србија остати опредељена европском путу и вредностима, у складу са интересима наше државе и грађана и нашим националним интересима, наведено је у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

МИЛО ПОНОВО НАПАДА СРБИЈУ И РУСИЈУ: Огласио се после рекордно кратке седнице Скупштине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (3)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу