БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА БИЛЧИКОМ: "Србија чврсто стоји на европском путу"

Тањуг

30. 09. 2022. у 19:18

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом о европским интеграцијама Србије, реформама у области владавине права, парламентарној сарадњи, али и актуелној глобалној ситуацији.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА БИЛЧИКОМ: Србија чврсто стоји на европском путу

Фот: Тањуг/Влада Републике Србије/ Слободан Миљевић

Председница владе оценила је да Србија чврсто стоји на европском путу, као и да је стратешко опредељење владе која ће бити формирана снажан наставак реформи у области владавине права, а које су у темељном интересу наших грађана.

Премијерка је подсетила да је такво опредељење демонстрирано током мандата одлазеће владе.

У претходном периоду имплементиране су препоруке ОДИХР-а када је у питању унапређење изборног процеса, као и велики број препорука Радног тела Савета Европе за борбу против корупције (ГРЕКО) у области борбе против корупције.

Ови резултати, заједно са изменама Устава у области правосуђа, показују колико је наша земља кредибилан партнер који испуњава реформске кораке на свом европском путу.

Оно што изостаје, како је објаснила, је адекватна валоризација учињеног и недостатак позитивних сигнала Европске уније за процес проширења, како за Србију, тако и за Западни Балкан.

Уместо тога, из Брисела углавном чујемо критике и стално нове захтеве, навела је.

Представници Европског парламента истакли су да, без обзира на тренутне тешке околности са којима се суочава Европска унија, постоји јасно опредељење да Србија буде део Уније и да је неопходан заједнички рад на многим пољима, како би овај процес био убрзан, саопштила је прес служба владе.

Оценили су да су створени услови за чвршћу парламентарну сарадњу у оквиру процеса Међупартијског дијалога.

Брнабић поновила је да ће Србија остати опредељена европском путу и вредностима, у складу са интересима наше државе и грађана и нашим националним интересима, наведено је у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

МИЛО ПОНОВО НАПАДА СРБИЈУ И РУСИЈУ: Огласио се после рекордно кратке седнице Скупштине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (3)

ДВЕ ДРЖАВЕ САМО ШТО НИСУ ЗАРАТИЛЕ ТОКОМ СЕДНИЦЕ У УН: Скандалозно је да имају саосећања само према људима у Сребреници