РОК ТРИ МЕСЕЦА: Уложена жалба вишем суду на пресуду Николи Недељковићу ухапшеном на Газиместану

Д.З.

27. 09. 2022. у 12:42

АДВОКАТИЦА Јована Филиповић уложила је жалбу Апелационом суду у Приштини на првостепену пресуду Основног суда којом је Никола Недељковић, који је ухапшен за Видовдан на Газиместану, осуђен на осам месеци затвора, због наводног изазивања етничке мржње и нетрпељивости.

РОК ТРИ МЕСЕЦА: Уложена жалба вишем суду на пресуду Николи Недељковићу ухапшеном на Газиместану

Фото: Д.З.

Према речима адвокатице Филиповић, рок за разматрање жалбе је три месеца, а Никола Недељковић је у затвору у северном делу Косовске Митровице.

Недељковић је ухапшен у тренутку када је напуштао спомен-комплекс, а три полицајца, у својству сведока, оптужила су Недељковића да је током обележавања Видовдана на Газиместану узвикивао "Убиј Шиптара", што, према речима адвокатице, више нико од присутних није чуо, тако да сматра да "оптужница није поткрепљена апсолутно ниједним материјалним доказом".

 - Оваква казна показује да било која три лица могу да се договоре да упере прст у некога и да измисле неке речи, да му ставе на терет. Нарочито када имате овакво трусно подручје Косова, где у сваком тренутку може било којем лицу да се стави етикета да је ширио мржњу и да се неко лице осуди без иједног доказа - навела је Филиповићева.

Иначе, судија Основног суда у Приштини Аднан Камбери рекао је током саопштавања пресуде да ће у казну затвора Николи Недељковићу бити урачунато време које је већ провео у затвору, од хапшења 28. јуна ове године.

БОНУС ВИДЕО:

СИНА ДУШАНА ТРАЖИМ ОД 1999: Светлана Јочић у спомен соби убијеним и несталим Србима са КиМ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

НОВИ СКАНДАЛ У ГРУПИ ОРЛОВА: Ово се не памти на Мундијалу