ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВЕ НОВИХ АМБАСАДОРА: Председник се састао са новим дипломатским представницима Аустрије, Белгије, Кувајта и Немачке

Новости онлине

26. 09. 2022. у 11:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованих амбасадора Аустрије и Белгије.

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВЕ НОВИХ АМБАСАДОРА: Председник се састао са новим дипломатским представницима Аустрије, Белгије, Кувајта и Немачке

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Председник се прво састао са новим амбасадором Аустрије Кристијаном Ебнером, коме је пожелео добродошлицу, и изразио уверење да ће се током његовог мандата наставити успешна свеобухватна сарадња између две земље, као и учвршћивање блиских и пријатељских односа.

- Истакао сам да је и састанак са канцеларом Карлом Нехамером на Генералној скупштини УН још једном потврдио да интензитет наших сусрета пружа допринос наставку европском путу Србије и очувању стабилности региона, као и обострану намеру да проширимо сарадњу у областима од значаја за обе земље - пише на званичном Инстаграм налогу председника Србије.

Председник је потом разговарао са новом амбасадорком Белгије Кати Бугенхоут, са којом је причао о јачању билатералних односа и потенцијалима за њихово даље развијање, посебно у области економије, пошто велики број белгијских компанија успешно послује у Србији.

- Поновио сам да очекујемо подршку Белгије за пут Србије у ЕУ и очување мира и стабилности у региону - пише на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Вучић је примио акредитивна писма и амбасадора новоименованог амбасадора Државе Кувајт Фаиза Меџбела ел Мутеирија.

- Уз срдачну добродошлицу амбасадору Ел Мутеирију и најбоље жеље за успешан рад у Београду, истакао сам заинтересованост Србије за интензивирање политичког дијалога, али и за свеукупно унапређење економске и сарадње на свим пољима, посебно у пољопривреди, енергетици и у области туризма. Србија има дугу традицију пријатељских односа са Кувајтом и у том духу ћемо следеће године и обележити шездесетогодишњицу успостављања дипломатских односа, док ћемо већ сада заједнички убрзано да радимо на пројектима од обостраног интереса - пише на Инстаграм налогу председника Србије.

Председник Вучић је примио и нову амбасадорку Савезне Републике Немачке Анке Конрад.

- У разговору са амбасадорком Конрад, пожелео сам јој добродошлицу у Србију и успех у раду, како бисмо заједно наставили одличан посао на даљем развоју билатералних односа и додатном интензивирању економске сарадње. Истакао сам да је Немачка водећи привредни партнер Србије. Амбасадорка Конрад је рекла да је Србија важан партнер Немачке, као и то да очекује да Србија уведе санкције Русији - пише на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (122)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању