ВУЧИЋЕВ ГОВОР ОБЕЛЕЖИО ГЕНЕРАЛНУ СКУПШТИНУ УН: Свет жели да чује председника Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

23. 09. 2022. у 12:03

ГОВОР председника Србије Александара Вучића у УН, поредећи са бројем становника, први је по прегледима на Јутјуб каналу УН.

ВУЧИЋЕВ ГОВОР ОБЕЛЕЖИО ГЕНЕРАЛНУ СКУПШТИНУ УН: Свет жели да чује председника Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Shutterstock/Илустрација/Википедија

То је видљиво на Јутјуб секцији "трендинг", где је приказано шта се највише гледа и у овом тренутку, најбрже расте и има највише прегледа - а то је управо Вучићев говор.

Као што се може видети, Вучићев говор прегледало је 103 хиљаде људи. Испред њега налази се говор Џозефа Бајдена, док је говор украјинског председника, поређења ради, гледало три пута мање људи.

Дакле, по апсолутним бројевима испред Вучића су амерички председник Џо Бајден и председник Филипина Бонгбонг Маркос, али њихове земље имају далеко већи број становника него Србија.

Фото: Принтскрин Јутјуб

Председник Србије је јуче истакао да не значи много то што је више људи видело његов говор од говора председника Украјине Владимира Зеленског.

- Он је у средишту пажње сада. Не мислим да је он лично због тога срећан. Мој говор је изазвао пажњу зато што је другачији, зато што се неко мали дрзнуо да каже истину. Мени су синоћ пришли шефови мисија неких од најважнијих земаља да ми честитају. Изашли су из сале да ме сачекају, честитају, и кажу да ово нису чули у последњих 10 година - рекао је он.

Вучић истиче да је он страствено и аргументовано бранио нашу позицију, и свима смо показали да нисмо шака зоби коју може свако да позоба.

- Они сада сви знају да смо ми показали тај наратив јединства у борби за територијални интегритет. Јер смо подсетили на неке ствари којих не желе радо да се сећају, када је у питању поштовање територијалног интегритета и Повеље УН. Није то питање снаге, већ сам наратив и прича теже пролази ако неко постоји да их подсети како су поштовали Повељу УН неколико деценија раније - истиче председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (60)

УТЕХА ЗА ПИКСИЈА: Ћерка селектора после утакмице објавила дирљиву слику