НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Председник Србије је указао на неповредивост међународно признатих граница држава чланица Уједињених Нација

Novosti online

06. 09. 2022. у 18:47

МИНИСТАР спољних послова Републике Србије Никола Селаковић дао је изјаву поводом конференције за новинаре председника Србије Александра Вучића са председником Словеније Борутом Пахором.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Председник Србије је указао на неповредивост међународно признатих граница држава чланица Уједињених Нација

Фото Министарство спољних послова

Изјаву преносимо у целости:

Не постоји апсолутно ништа спорно у речима председника Вучића које је изговорио на конференцији за новинаре са председником Словеније Борутом Пахором.

Председник Србије је указао на неповредивост међународно признатих граница држава чланица Уједињених Нација, као на један од темељних принципа међународног јавног права, не правећи разлику у примени и поштовању тога принципа у зависности од државе.

За Републику Србију је тај принцип важећи како у случају Србије, тако и у случају Украјине и сваке друге међународно признате државе чланице УН.

Принцип је јасан, чврст и универзалан, таква је и позиција Србије, а они који га не поштују увек ће тражити изговоре и давати немушта објашњења за своју позицију.

БОНУС ВИДЕО:

ВИЈОРЕ СЕ ТРОБОЈКЕ: Погледајте дочек за Ану Брнабић у манастиру Бањска на Косову и Метохији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЕУРО 2024: Почело је! Сви причају о ономе што су Шкоти урадили Србима, Немци шокирани због Русије