ЈЕВТИЋ: Посета премијерке Србије од велике важности за Србе и јужно и северно од Ибра

Novosti online

05. 09. 2022. у 08:04

ПРЕДСЕДНИК општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да је посета премијерке Србије Ане Брнабић од велике важности за Србе на Косову и Метохији, и јужно и северно од Ибра, додајући да ће председница Владе Србије саслушати потребе грађана од Лепосавића до Ранилуга.

ЈЕВТИЋ: Посета премијерке Србије од велике важности за Србе и јужно и северно од Ибра

Јевтић

Јевтић је додао да ће данас имати прилику да са председницом Владе разговара о животу и потребама Срба не само у Штрпцу, већ и генерално јужно од Ибра.

Он је истакао да посета Брнабић долази у тренутку када је живот Срба на Косову и Метохији тежак и под сталним тензијама, али исто тако, у тренутку када је ангажованошћу председника Србије Александра Вучића спречена ескалација тензија посебно на северу Косова и Метохије.

- Као што сам више пута наглашавао, врло је важно учинити све како би се избегли сукоби. Договором о личним картама то је и учињено, али ситуација је и даље тешка.  Управо из тог разлога српски народ ову посету доживљава као важну и охрабрујућу, И када кажем српски народ ту мислим на све, и Србе јужно и северно од Ибра, и Србе у Лепосавићу и Србе у Штрпцу, Србе у Метохији, централном Космету или Косовском Поморављу - нагласио је Јевтић.

Како је додао, Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију помажу пројектима, буџетским давањима свим Србима на Косову и Метохији.

- Одлично знам колико сама председница Владе пружа посебну подршку директору Петковићу који у име Владе Србије, у име председника Србије, не само да је посећивао Србе и јужно и северно од Ибра већ им на конкретан начин помаже. Жалосно је видети када неко и ову данашњу, понављам, врло важну посету председнице Владе Ане Брнабић, коментарише у контексту подела на јужне и северне Србе - изјавио је председник општине Штрпце.

Јевтић је нагласио да је посета премијерке Србије јасна порука да се Влада брине о Србима на Косову и Метохија.

- За мене лично чињеница да ће госпођа Брнабић бити са српским народом данас, да ће имати прилику да и од Срба јужно од Ибра још једном чује са каквим се проблемима суочавамо, какве су нам потребе и шта је то што заједно треба да радимо у будућности у циљу решавања свих проблема и изазова, јасна је порука да се Влада Републике Србије, да се посебно председник Александар Вучић, подједнако брину и о Србима јужно и северно од Ибра. Сигуран сам да ће председница Владе Брнабић, баш као и председник Вучић, на конкретан начин не само саслушати већ и решавати проблеме са којима Срби данас живе од Штрпца до Лепосавића и од Гораждевца до Ранилуга - рекао је Јевтић.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДИНИ ЧОВЕК САХРАЊЕН НА МЕСЕЦУ: Смрћу постигао успех