ПЕТКОВИЋ: Посета премијерке Косову и Метохији је веома значајна

Танјуг

02. 09. 2022. у 15:37

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у понедељак, 5. септембра, заједно са премијерком Аном Брнабић обићи север Косова и Метохије и истакао да је то веома значајна и важна посета.

ПЕТКОВИЋ: Посета премијерке Косову и Метохији је веома значајна

Фото: Танјуг

- Председница Владе Србије је на време и у складу са свим прописима Споразума о званичним посетама најавила посету и ми очекујемо реализацију те посете у понедељак - рекао је Петковић приликом посете Сајму вина "Отворени Балкан".

Он је додао да народ на северу Косова и Метохије "са нестрпљењем очекује да види нашу председницу".

- Наши људи воле присуство државе Србије на простору Косова и Метохије, где на крају крајева Влада Србије, уз посебну личну иницијативу председника Србије Александра Вучића, улаже, чини ми се, највише новца у последњих 30-40 година. Има много тога што ћемо и видети и посетити - рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију најавио је да ће премијерка и он посетити места од Духовне академије, преко Мултимедијалног центра, па до пољопривредних газдинстава и породица које живе на Косову и Метохији.

- Ово је значајна и важна посета која иде у правцу поруке председнице Владе Републике Србије да сачувамо мир и стабилност, јер само тако можемо да градимо нашу будућност - поручио је Петковић.

БОНУС ВИДЕО - РЕПОРТЕРИ "НОВОСТИ" У ПОСЕТИ ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: Манастир који дели судбину свог народа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици