"ПОЗИВАМ НА ЈЕДИНСТВО" Палма: Србија има велико поверење у председника Вучића, коме никада није било теже

Novosti online

19. 08. 2022. у 11:14

ЈА мислим да никада није било теже председнику Србије Александру Вучићу, али сам сигуран да слободно можемо да имамо велико поверење у њега, рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

ПОЗИВАМ НА ЈЕДИНСТВО Палма: Србија има велико поверење у председника Вучића, коме никада није било теже

Фото П. Милошевић

- Никада ниједан председник Србије није имао овако огроман притисак, а да то ничим није заслужио, нити је Србија нешто урадила погрешно да би сваког дана слушали неке предлоге који нам наносе штету. За нас је у овом тренутку најважније да ми будемо јединствени, све партије које су у републичком парламенту, да се не свађамо и да сви јединствено дамо подршку ономе што је интерес Србије, а што заступа председник Вучић, а не да свако од нас коментарише шта би било да је он тамо и да ли би рекао ово или оно. Политика коју води председник Србије је политика мира, политика стабилности, безбедности, политика економије, политика добродошлице свима на свету, али поштујте и нас како и ми вас поштујемо, поштујте нашу војну неутралност и немојте да тражите од нас да уђемо у НАТО који нас је бомбардовао и убијао, ми поштујемо све, али дозволите да ми сами одлучујемо где ћемо и шта ћемо. То је политика коју води председник Србије Александар Вучић и зато Србија има поверење у њега - казао је Палма.

- Земље Квинте, а посебно САД кажу косовским Албанцима “прихватите Зајединицу српских општине ако је у складу са вашим уставом”. Како није било у складу са Уставом такозваног Косова када су потписали Бриселски споразум. Тај текст није правила ни Србија ни косовски Албанци, већ међународна заједница. Оно што је на мене у Бриселу оставило утисак је слика са састанка председника Вучића са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, где је поред НАТО заставе стајала и застава Србије, али је слика са састанка Куртија са Столтенбергеом била само са заставом НАТО без заставе такозваног Косова. То значи да НАТО не признаје такозвано Косово, јер када нисте члан Уједињених нациња ви нисте држава, а НАТО ради на основу политичких одлука. И НАТО треба да зна да косовски Албанци не смеју са дугим цевима на север Косова и Метохије без сагласности КФОР -а и без сагласности 4 градоначелника са севера Косова и Метохије. И НАТО треба да зна да Србија није крива за оно што Курти спрема 1. септембра - истакао је Марковић.

- А моје питање за Европску унију, Сједињене Америчке Државе и Велику Британију је “зашто не скинете косовским Албанцима визни режим”. Зато што они знају да би у том случају 60 посто косовских Албанаца побегло у њихове земље, као што је и преко пола милиона грађана Хрватске напустило Хрватску од тренутка када су постали члан Европске уније. Србија је данас у тешком окружењу. Хрватске сваке недеље напада Србију, са косовским Албанцима су нон стоп проблеми, онај Високи представник у БиХ се дере као да је у кафани на политичаре у БиХ и не спроводи Дејтонски споразум, део политичких партија у Црној Гори хоће да руши Темељни уговор са Српском православнком црквом. И ту је за нас најважнији Еди Рама који је рекао Куртију “Бирај, или ћеш Отворени Балкан или ћеш рат”. Ми треба сви економски да сарађујемо и што више земаља треба да се укључи у Отворени Балкан, укључујући и Словенију и Хрватску иако су чланице Европске уније - рекао је Палма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОТРЕСНО: Мајка убијене Петре једва хода, кроз сузе прича шта је све преживела (ВИДЕО)

ПОТРЕСНО: Мајка убијене Петре једва хода, кроз сузе прича шта је све преживела (ВИДЕО)

МАЈКА Сузана Будимировић, као и бака мале Петре Будимировић (3), коју је отац Марко брутално убио у Вршцу, стигле су данас на протест који су организовали незадовољни грађани овог града испред Центра за социјални рад.

07. 10. 2022. у 14:07

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

БРИТНИ Спирс је још једном отишла корак даље. Или је можда исправније рећи - још један корак уназад за некадашњу "поп принцезу".

06. 10. 2022. у 17:28

Коментари (1)

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако је Вучић одувао хрватске новинаре (ВИДЕО)