ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Покушаћемо да очувамо мир и стабилност

Танјуг

15. 08. 2022. у 12:15

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да иде у Брисел на дијалог Београда и Приштине како би покушао да очува мир и стабилност, јер је то његов једини циљ.

ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Покушаћемо да очувамо мир и стабилност

Foto: Milena Anđela

Вучић је, након присуства приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије за потребе јединица Војске Србије, у изјави новинарима, поручио да Србја никоме, и ничим не прети, већ жели само да обезбеди поштовање међународних правила, међународно правних норми од Резолуције УН 1244 до Бриселског споразума.

- То су споразуми који су важећи, на снази и морају да буду поштовани и примењивани - истакао је он.

Вучић је,на питање да ли Аљбин Курти појачава реторику у односу на Београд због унутрашњих проблема, имајући у виду рестрикције струје, рекао да не жели то да коментарише.

- Надам се да неће морати да искључују струју, јер би било лоше за њих, за нас и све људе који живе тамо. У питању велики новац. Струја може да се купи на тржишту, али питање је ко може да је плати. Питање је да ли је донео одлуку да се не задужује додатно или да ли нема новца - приметио је он.

Вучић је рекао да није лако јер је цена струје данас виша од 430 евра, а када се купује за зиму и више од 1.000 евра по мегават сату.

Код нас се за мегават сат плаћа 40 евра, што је 25 пута више, те додао да је питање колико један ентитета, или нека држава тај терет може да преузме на севе.

- Ми и даље имамо новца, уз безброј проблема који нам се на дневном нивоу отварају у вези са струјом. За сада успевамо да издржимо. Имамо довољно новца да ни на који начин не угрозимо ниво јавног дуга - рекао је Вучић.

На питање како тумачи реакцију ЕУ, односно саопштење у којој се изједначава кривица Београда и Приштине за подиздање тензија на КиМ, и размену запаљиву реторике, одговорио је да нема никакав коментар.

- Тако је најбоље - констатовао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (41)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери