ПРЕМИЈЕРКА ОДГОВОРИЛА НА ПРОВОКАТИВНО ПИТАЊЕ Н1: "Шта год радили, где год живели, тајкунски медији ће вас нападати"

Novosti online

12. 08. 2022. у 14:23

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић данас је у Новом Саду, од стране телевизије Н1 била упитана да ли је у реду да функционери живе у државним резиденцијама.

ПРЕМИЈЕРКА ОДГОВОРИЛА НА ПРОВОКАТИВНО ПИТАЊЕ Н1: Шта год радили, где год живели, тајкунски медији ће вас нападати

Фото: Танјуг

Премијерка је у свом одговору истакла да ће сваки функционер проћи “топлог зеца” од стране тајкунских медија, што смо имали прилике да видимо и на примеру председника Александра Вучића.

- Шта год радили, где год живели, да ли у приватном стану или државној резиденцији, тајкунски медији ће вас нападати - рекла је Брнабић.

Она је поновила да најоштрије осућује кршење Закона о заштити података о личности и да је видела да повереник подноси притужбу против “Н.Н. лица”, иако је комплетна јавност била сведок тога који појединац и који медиј је објавио адресу породице Вучић.

- Још једном желим да сасвим јасно осудим кршење Закона о заштити података о личности и кршење многих других закона од стране одређених тајкунских медија, који су тиме и директно угрозили чланове породице председника Вучића, објављујући његову адресу или адресу где му живи породица, деца - казала је премијерка.

- Без обзира на то да ли тамо живи он, његова породица, део његове породице, то уопште није важно. Овим је угрожена њихова безбедност и заиста је невероватно да за то сада нико није одговоран.

- Нисмо чули извињење, чули смо да повереник подиже истрагу против Н. Н. лица, не знам тачно ко је Н. Н. лице, пошто сви знамо и која су лица и која су привредна друштва прекршила и тај закон и многе друге законе. Изгледа да се испоставља да правда у Србији није једнака за све. Једни имају права за нешто за шта други немају и да могу да крше закон, иако су до јуче говорили да је владавина права све - истакла је Брнабић.

Прилику да се огласи није пропустио ни бивши повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић, који је од престанка свог мандата познат једино по томе што је измислио да га је неко напао у центру Београда, а у ствари се сам саплео и пао. Он је нагласио како лист Данас “није прекршио закон пошто је адреса председника већ била позната широј јавности”. По тумачењу бившег повереника, дакле, сваки грађанин Србије, ако бисте га зауставили на улици, знао би да вам каже тачну улицу и број стана породице Вучић. И грађани Србије сада треба да поверују да је то истина?

Оно што такође упада у очи јесте лицемерство дела медија, у народу познатих као тајкунских, који заиста неће бирати начин, пут ни разлог за напад на представнике власти, па ће их тако оптуживати зашто живе у државним резиденцијама а ако нису тамо, учиниће све да наруше њихову приватност што се показало на јучерашњем примеру.

Надамо се да надлежне институције у Републици Србији неће остати неме на еклатантно кршење Закона о заштити података о личности. Надамо се да ће новинска удружења, независни медији и аналитичари бити једнако брзи у осуди овог недвосмисленог прекршаја, као и у разним случајевима “злоупотребе бројева телефона пензионера”, “кршења устава” премијерке у техничком мандату док је била посланица два дана и многим другим. А уколико је поверенику потребна помоћ у идентификовању Н.Н. лица, довољно му је да прелиста новине, портале или твитер профил једног опозиционог активисте. А уколико му ни тада не пође за руком да га идентификује, наша редакција ће му радо помоћи и на тај начин допринети поштовању Закона у Републици Србији и обезбеђивању једнаког важења закона за све грађане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом