СРАМАН ПОКУШАЈ ТИРАНЕ ДА СЕ ОПЕРЕ ОД ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА: Доставили Савету Европе Резолуцију о "неоснованости тврдњи о трговини органима"

Новости онлајн

12. 08. 2022. у 10:55

СТАЛНА мисија Албаније доставила је свим државама чланицама Савета Европе и посматрачима срамну Резолуцију о неоснованости тврдњи о незаконитој трговини људским органима на Косову и Метохији и у Албанији, усвојену у албанском парламенту 21. јула ове године, са молбом да је доставе надлежним органима, пише „Косово онлајн“.

СРАМАН ПОКУШАЈ ТИРАНЕ ДА СЕ ОПЕРЕ ОД ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА: Доставили Савету Европе Резолуцију о неоснованости тврдњи о трговини органима

Фото: Танјуг/АП пхото

У пропратној ноти посебно се издвајају делови резолуције који садрже тврдњу о томе да наводи из извештаја Дика Мартија, ни након 10 година истраге, нису доказани, нити су засновани на чињеницама, као и позив Парламентарној скупштини Савета Европе да сачини нови извештај у којем ће преиспитати наводе о незаконитој трговини људским органима.

"Стално представништво Републике Албаније при Савету Европе изражава своје комплименте сталним представништвима држава чланица и посматрача у Савету Европе и има част да обавести да је Парламент Републике Албаније усвојио 21. јула 2022. Резолуцију о неоснованим навода о недозвољеној трговини људским органима на Косову и у Албанији", наводи се у албанској ноти.

Како се додаје, резолуција која је која је приложена уз ноту је одговор на Резолуцију 1782 (2011) Парламентарне скупштине Савета Европе „Истрага навода о нехуманом поступању према људима и незаконита трговина људским органима на Косову“, која је базирана на извештају (Документ 12462. од 7. јануара 2011.) Дика Мартија.

"Према резолуцији коју је усвојио албански парламент. 21. јула 2022. оптужбе изнете у Извештају Дика Мартија о убијању људи ради вађења и продаје њихових органа и недозвољене трговине људским органима у Албанији и/или на Косову, које су наведене у параграф 1 и 4 Резолуције 1782 ПССЕ (2011), након више од десет година дубинских истрага од стране Специјалних истражних снага ЕУ и њеног наследника, Канцеларије Специјалног тужиоца, остају неосноване, недоказане и нису засноване на доказима и чињеницама и стога их као такве треба да посматрају све националне и међународне институције“, истиче се у ноти.

Фото: Архива ВН

Додаје се да се резолуцијом албанског парламента позива да Парламентарна скупштина Савета Европе направи накнадни извештај и да преиспита Резолуцију 1782 (2011), тако што ће поново проценити наводе о незаконитој трговини људским органима у Албанији и/или на Косову.

„У светлу развоја догађаја који су се одиграли током последње деценије, чињеница, доказа и ажурираних информација, такође узимајући у обзир посвећеност, вољу и пуну сарадњу Албаније и (тзв.) Косова у служби истине и успостављања правде. Стално представништво Албаније љубазно моли стална представништва држава чланица и посматрача у Савету Европе да својим надлежним државним органима проследе Резолуцију о неоснованим оптужбама о незаконитој трговини људским органима на (тзв.) Косову и у Албанији. Стално представништво Републике Албаније при Савету Европе користи ову прилику да сталним представништвима држава чланица и држава посматрача Савета Европе понови изразе своје дубоко поштовање", наводи се у албанској срамној ноти.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (10)

КУРТИ САД И ВОЈСКОМ УПАДА НА СЕВЕР КИМ: Приштина задала још један озбиљан ударац миру у нашој јужној покрајини