БРНАБИЋ ПРИМИЛА У ОПРОШТАЈНУ ПОСЕТУ АМБАСАДОРА ПИНТЕРА: Односи Србије и Мађарске на највишој тачки развоја

Танјуг

10. 08. 2022. у 13:29

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић истакла је данас у разговору са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером, који завршава мандат у нашој земљи, да су односи две земље достигли највишу тачку развоја у новијој историји захваљујући, пре свега, међусобном разумевању, поверењу и посвећености у јачању партнерства.

БРНАБИЋ ПРИМИЛА У ОПРОШТАЈНУ ПОСЕТУ АМБАСАДОРА ПИНТЕРА: Односи Србије и Мађарске на највишој тачки развоја

Фото: Танјуг

Брнабић је захвалила амбасадору Пинтеру на личном залагању у развоју билатералних односа, подсетивши да су две државе прошле године успоставиле стратешко партнерство, као и да су 2021. године забележене рекордне вредности билатералне трговинске сарадње, саопштено је из Владе Србије.

Премијерка је захвалила на снажној и континуираној подршци коју Мађарска свакодневно пружа Србији у процесу европских интеграција на највишем политичком нивоу и на истрајавању у ставу о неопходности проширења Европске уније.

Она је, такође, истакла да Србија изузетно цени залагање и подршку Мађарске за очување мира и стабилности на простору Косова и Метохије, а, пре свега, у светлу актуелних догађаја од 31. јула и претходних дана.

Амбасадор Пинтер је указао да Мађарска види Србију као најзначајнијег економског партнера на Западном Балкану, а мађарска влада настоји да подржи улагања инвеститора на српско тржиште.

Премијерка је захвалила и на подршци Мађарске и премијера Виктора Орбана када када је у питању складиштење гаса за потребе Србије, што је од великог значаја у тренуцима када се сви суочавају са озбиљним глобалним изазовима и труде се да грађани то осете у најмањој могућој мери.

На састанку је било речи и о заједничким пројектима, као што је сарадња са Владом Мађарске у чишћењу језера Међувршје, и истакнут значај континуираног одржавања заједничких седница двеју влада, које су резултирале значајном унапређењу економске сарадње, потписивањем споразума и меморандума, као и реализацијом заједничких пројекта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери