КУРТИ ПЛАШИ ЕВРОПУ ПРИЧОМ О РАТУ: "Ризик од новог сукоба на Балкану висок, само се чека друга епизода у Украјини"

косово онлине

08. 08. 2022. у 14:15

ПРЕМИЈЕР лажне државе Косова Аљбин Курти изјавио је за италијански лист Република да је ризик од новог сукоба између Београда и Приштине висок.

КУРТИ ПЛАШИ ЕВРОПУ ПРИЧОМ О РАТУ: Ризик од новог сукоба на Балкану висок, само се чека друга епизода у Украјини

Фото: Профимедиа

Курти је додао да би био "неодговоран" ако би рекао другачије с обзиром на ситуацију у Украјини.

- Не бих рекао да је ризик веома висок јер овде имамо и контингент НАТО, али свакако је висок. Ми смо демократија која има аутократију на границама - казао је Курти.

Додао је и да су пре инвазије на Украјину прилике биле мале, али да се сада ситуација променила.

- Ако будемо имали другу епизоду, рецимо у Придњестровљу, онда ће вероватноћа да ће се десити трећи рат на Западном Балкану, а посебно на Косову бити веома велика - рекао је Курти.

Курти: ЗСО не треба да постоји

Курти је на питање везано за Заједницу српских општина, која је део Бриселског споразума, али још није спроведена, дрско одговорио следеће: 

- Не верујем да постоји било које питање које општине Косова не могу да реше у Асоцијацији општина Косова. Срби са Косова нису тражили једнонационално удруживање, то је био захтев Београда и нажалост уступак мојих претходника. Заједница не би требало да буде држава у држави. Удружења заснована на етничким критеријумима не пролазе тест Устава Косова и демократског универзалистичког принципа. Они то не пролазе. Дакле, не би требало да постоји заједница српских општина јер ми имамо тај етнички идентитет, ако желимо добро овој земљи, рекао је Курти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (7)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери