НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ДА СТЕ ПРОТИВ ВЛАСТИ: Бошко Обрадовић, лидер Двери, за "Новости"

М. СТАНОЈКОВИЋ

08. 08. 2022. у 10:00

ДА није време за обрачуне, сурове поделе и сукобе између опозиције већ за слогу, национално јединство, као и да власт треба да прихвати да опозиција није непријатељ, ставови су који ће посланичка група Двери заступати у Скупштини Србије.

НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ДА СТЕ ПРОТИВ ВЛАСТИ: Бошко Обрадовић, лидер Двери, за Новости

Фото Танјуг

О новој динамичнијој политичкој "арени", али и о томе да ли су његове колеге из посланичких клупа у праву када кажу да је у парламент ушао "нови Бошко", са којим може смирено да се разговара, па и на теме са којима нису сагласни, за "Новости" говори, лидер Двери Бошко Обрадовић.

Конститутивна седница је протекла бурно и најавила нови жустрији живот парламента. Шта ви очекујете од новог сазива?

- Опозиција се вратила у Скупштину. Биће то много садржајнији, динамичнији и за гледање занимљивији парламент. Власт коначно треба да схвати да је нормално да има опозицију и да опозиција није непријатељ народа и државе, већ да и опозиција жели добро грађанима. Велики искорак би био када бисмо ми из опозиције подржали добре предлоге власти, али и они из власти добре предлоге који долазе из опозиције.

Најавили сте да ће се ваша посланичка група, као и ваша странка бавити националним темама, којима сте дали приоритет. Рекли сте да је у парламент ушао нови трећи блок и већ сте захтевали посебну седницу о Косову?

- Посланичка група Српски покрет Двери - Патриотски блок ће инсистирати на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, подршци опстанку РС, тражићемо усвајање Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору. Предложићемо и доношење Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ у Другом светском рату, као и повратак редовног служења војног рока кроз нови концепт оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, као и низ мера подршке домаћој привреди, селу и пољопривреди.

Фото Приватна архива

Многи посланици супротног табора приметили су "новог Бошка", како су вас описали на седници, "смиренијег", са којим може сталожено да се полемише?

- Више није довољно бити против власти, већ грађани од нас из опозиције очекују да виде конкретне предлоге шта бисмо ми урадили да смо на месту власти. Зато смо изашли са предлогом пакета хитних социјално-економских мера за олакшање живота грађана у времену кризе која долази. Предложили смо и социјални додатак за енергенте и трошкове живота за сиромашне породице са најмањим примањима, незапослене, особе са хендикепом, старе без примања и пензионере са минималном пензијом.

Са којим посланицима мислите да ћете највише улазити у реплицирања?

- За српску политику је од огромног значаја да је прошло време двопартизма и непрестаног кружења само између бивше и садашње власти, већ да смо добили и трећу политичку опцију коју поред нас из Двери чине НАДА и Заветници. Ми смо нови људи који до сада нису били на власти и који доносе нове политичке идеје и некомпромитоване кадрове.

ЕВРОПРАЈД КРШИ ЈАВНИ МОРАЛ

A Рекли сте и да ће се једна од првих скупштинских иницијатива односити на одговор Србије на резолуцију коју је усвојио ЕП и одржавање Европрајда у Београду?

- Предложили смо да Народна скупштина посебном одлуком одбаци Резолуцију Европског парламента која нас уцењује да признамо лажну државу Косово и уведемо санкције Русији.

Такође ћемо препоручити Влади Србије да откаже Европрајд јер крши јавни морал и представља безбедносни и здравствени проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (100)

ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ СТАЉИНОВЕ ДЕЦЕ: Његов коментар после синовљевог неуспелог самоубиства је ЈЕЗИВ, ћеркин живот строго контролисао