АНА БРНАБИЋ: За неке медије релевантни су сви саговорници који имају да кажу нешто против Србије

Novosti online

07. 07. 2022. у 13:25

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић изјавила је данас да су за један део медија у Републици Србији релевантни и пожељни сви саговорници који имају да кажу нешто лоше о Србији или Србима на Косову и Метохији, без обзира на то да ли су они компетентни да говоре о одређеним темама.

АНА БРНАБИЋ: За неке медије релевантни су сви саговорници који имају да кажу нешто против Србије

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Председница Владе је данас у Крагујевцу, на отварању друге зграде Државног дата центра, упитана да прокоментарише своју реакцију на изјаву директора Института за афирмацију међуетничких односа Фатмира Шехолија, који је рекао да „ће званичници Београда једног дана одговарати за ратнохушкачку реторику”, истакла да не жели да се упушта у даљу полемику са људима који за њу нису кредибилни.

 - Део медија у Србији има невероватну жељу да преносе сваког и свашта уколико има да каже нешто против Републике Србије или Срба на Косову и Метохији, без обзира на то колико релевантан или ирелевантан саговорник он био, колико је кредибилан или некредибилан, али увек добије значајан простор у одређеним медијима - изјавила је премијерка.

Она је истакла да званичници Србије ништа нису радили осим позивања на мир и стабилност, поштовање међународних споразума и међународног права.

 - Када позивате на поштовање Бриселског споразума, на поштовање основних људских права попут права гласа или учешћа у демократским процесима – то је за неке људе ратнохушкачка реторика, за коју ће званичници из Београда одговарати. Заиста је посебан куриозитет да то читамо у домаћим медијима, да се такве ствари преносе без икаквих питања или потпитања шта је тачно ратнохушкачка реторика - рекла је Брнабићева.

Она је истакла да је формирање Заједнице српских општина од изузетног значаја и рекла је да је више од девет година довољно време да се поштује 6 од 15 чланова Бриселског споразума које су његова окосница, и упутила питање Приштини, али и Бриселу, чији потпис стоји на том споразуму.

 - Питала сам и јуче, поновићу и данас: када ћете формирати Заједницу српских општина? Ако је ово ратнохушкачка реторика, мени је потпуно у реду да за то једног дана одговарам - изјавила је Брнабићева.

БОНУС ВИДЕО:

Саопштење председника Општине Штрпце поводом упада косовске полиције

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КИНЕСКИ РАЗАРАЧ: Ово је једна од најсмртоноснијих интерконтиненталних ракета - до Америке може стићи за 20 минута