РОСУ УПАЛА У ШТРПЦЕ: Више од 30 специјалаца под пуном опремом блокирало целу општину - малтретирају Србе на Ивањдан

Novosti online

07. 07. 2022. у 09:04

ВИШЕ од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с циљем новог застрашивања и малтретирања Срба у овој општини, наводи Канцеларија за КиМ.

РОСУ УПАЛА У ШТРПЦЕ: Више од 30 специјалаца под пуном опремом блокирало целу општину - малтретирају Србе на Ивањдан

Дуге цеви све чешћа слика и на северу КиМ, Фото АП

Специјалци Росу су распоређени на више локација, блокирали су читаву општину, упали су у основну школу Шарски одред на Брезовици, у објекат поште у селу Драјковце, упали су и претресали зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и компјутере, упали су у зграду ТВ Херц, једине телевизије на српском језику у Штрпцу, пењу се по бандерама одакле скидају надзорне камере које не раде више година. 

Они су поново изабрали да у Штрпце упадну баш на велики празник, с обзиром на то да је данас сеоска слава Свети Јован и велики вашар у Штрпцу, када се окупља велики број мештана, а исто су учинили и приликом претходних упада у ову српску средину. 

Иако јединице из Приштине добро знају да камере, које су легално постављене пре скоро десет година, нису у функцији већ дуже време и то су проверавали и претходних дана у више наврата, то им је послужило као изговор да поново упадну у Штрпце, малтретирају народ који не може нормално да функционише. С каквим оправдањем специјалци Росу упадају у српску основну школу у Штрпцу? 

Нема сумње да је по среди нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини, саопштила је Канцеларија за КиМ.

БОНУС ВИДЕО: СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ У АКЦИЈИ У ШТРПЦИМА: Наоружани упали у српске куће

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

УПОЗОРЕЊЕ: Немојте пити кафу ако сте у некој од ОВИХ група