ДА ВРАТЕ ИМОВИНУ ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: Виола фон Крамон обратила се привременим органима у Приштини

Танјуг

05. 07. 2022. у 23:50

ИЗВЕСТИЛАЦ за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон позвала је данас владу у Приштини да спроведе пресуду Уставног суда о враћању имовине манастиру Високи Дечани и да покаже да нема селективан приступ када је у питању примена владавине права.

ДА ВРАТЕ ИМОВИНУ ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА:  Виола фон Крамон обратила се привременим органима у Приштини

Виола фон Крамон / Фото Танјуг-АП

Она је на свом Твитер налогу навела да је дијалог Београда и Приштине који води ЕУ суштински елемент европских интеграција Косова и да "до приступања ЕУ неће доћи без правно обавезујућег споразума о нормализацији".

Навела је и да специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак има пуну подршку ЕП.

Додала је да овогодишњи Извештај за Косово, који треба да буде усвојен сутра у ЕП покрива широк спектар питања, укључујући владавину права, борбу против организованог криминала и корупције, јавну управу и борбу против дискриминације и поручила да владавина права значи једнакост за све.

Подестила је да су ЕП и она лично у више наврата понављали потребу за хитним одобравањем визне либерализације која је, тврди, одавно закаснила "упркос чињеници да је Косово испунило све критеријуме".

Фон Крамон је навела да овогодишњи извештај о Косову долази у посебном тренутку "када поново видимо страхоте рата у Европи" и захвалила влади у Приштини што је "показала пуну солидарност са Украјином".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!