СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СТИПЕНДИСТИМА: "Све могу да вам одузму, али знање је ваше заувек" (ВИДЕО)

Novosti online

05. 07. 2022. у 19:04

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је присуствовао свечаној додели стипендија „Доситеја“ најбољим студентима у организацији Фонда за младе таленте Републике Србије.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СТИПЕНДИСТИМА: Све могу да вам одузму, али знање је ваше заувек (ВИДЕО)

Фото: Н.Карлић

Свечана додела одржала се у Новом Саду, у Великој сали Српског народног позоришта од 18:00 часова.

Председник Србије се затим обратио присутнима:

- Већ сте научили да ће сви да вам кажу да сте будућност, што је тачно. Али, у будућности, због вашег става и свега што сте учинили имаћете само већу одговорност и обавезе. Ви сте до сада показали да имате више одговорности и више способности од осталих.

Ви сте жртвовали непроспаване ноћи, желели сте успех и да обрадујете своје породице, према томе заслужујете честитке. Ова стипендија је нешто што вас обавезује. Да радите боље и да радите више. Има нешто друго што је још важније.

Није важно да ли волите једног или другог политичара, важно је да волите државу. Био сам стипендиста Фонда за развој. То сам заслужио јер сам био успешан студент. Пошто сам се дочепао првог новца, решио сам да обрадујем мајку, купио сам онај "Кирби" усисивач. На рате, није ми деловало много, 100 марака месечно. Некако сам схватио да на крају сваког месеца када је требало да платим, да су ми биле велике као кућа. И онда сам схватио да је боље што мање да се задужујем и то примењујем и дан данас - рекао је Вучић.

Суочићемо се са најтежом зимом, и озбиљне земље се за ту зиму спремају. Први пут кажем, то може трајати много дуже и бити много горе него што се претпоставља. Молим вас да наставите да се борите за Србију и своје породице. Честитам вам на успеху. Честитам вашим родитељима који су вам то омогућили. Добродошли у свет обавеза, одговорности, много већих него што сте имали до јуче. желим вам још много успеха и, што рече Вања, да будете шампиони. Још једном честитам и живела Србија - поентирао је Вучић.

Уследило је заједничко фотографисање студената, председника Вучића, министра Удовичића и градоначелника Вучевића, домаћина ове манифестације.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

УЖАС НА ПОЗНАТОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Дечака (8) напало неколико ајкула - чуо сам вриштање, било је много крви