ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Држава мора да рачуна на вас, ви сте шампиони (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

05. 07. 2022. у 18:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је свечаној додели стипендија „Доситеја“ најбољим студентима у организацији Фонда за младе таленте Републике Србије.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Држава мора да рачуна на вас, ви сте шампиони (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Instagram/buducnostsrbijeav

Свечана додела одржана је у Новом Саду, у Великој сали Српског народног позоришта.

Присутнима се прво обратио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– Ваши успеси су данас мерило квалитета, а за сутра извеснија будућност за све нас. Све што ради држава Србија, предвођена председником републике, ради да изгради путеве да ви останете овде и да заједно правимо бољу Србију и боље ргадове – рекао је Вучевић.

Потом је говор одржала Милица Винавер, унука Станислава Винавера, а затим се у име свих награђених обратио Марко Шушањар, најбољи студент Електротехничког факултета Универзитета у Београду. 

Председник Вучић уручио је дипломе најбољим студентима, а потом се обратио присутнима:

- Већ сте научили да ће сви да вам кажу да сте ви будућност, али сада ћете имати много више обавеза и одговорности, као што сте и до сада доказали да имате више одговорности и способности од осталих. Ви сте они који сте радили, показали посебност, који сте размишљали о томе каква је ваша будућност и на томе заслужујете честитке. На вас држава и друштво морају да рачунају  - рекао је председник и додао:

- Неки од вас ће бити научници, неки шефови влада али не сме нико да вас претекне. Све на свету могу да вам одузму, али знање нико не може да вам одузме. Честитам вам на марљивости, труду и раду. Честитам и вашим родитељима. Добродошли у свет одраслих и много већих обавеза него што сте их имали до јуче, желим вам добро здравље, много успеха и награда. Ви сте шампиони – поручио је Вучић на крају говора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији