"ЈЕДНИ ДРУГИМА СМО ПОТРЕБНИ": Вучић са првом генерацијом полазника програма Барвалипе

Novosti online

04. 07. 2022. у 12:17

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић угостио је прву генерацију полазника програма Барвалипе – Роми у јавној управи Републике Србије, у згради Генералног секретаријата председника Републике.

ЈЕДНИ ДРУГИМА СМО ПОТРЕБНИ: Вучић са првом генерацијом полазника програма Барвалипе

Фото: ПРинтскрин

- Драги пријатељи, наше ромске сестре и браћо, сви смо слушали Кармен, Жоржа Бизеа, ви млади људи имате прилику да припадате истом народу као Пабло Пикасо, Пако де Лусија, и многи други - казао је Вучић.

- Када о свему овоме говорим, људи се питају да ли су неки избори на помолу, а ово говорим јер верујем у снагу српског друштва да разуме колико смо једни другима потребни - рекао је председник.

- 12,5 одсто вас представља радну снагу наше земље, ви сте ти који нам помажу да доведемо инвеститоре. Ми немамо никакве изборе, наш је избор да се лепо осећате и да будете срећни у вашој земљи - каже Вучић.

Како је додао, нада се да ће многи добити у будућности послове у администрацији Србије, Северне Војводине.

- Видео сам дивне ромске деце у Белој Паланци, тамо смо обновили школу... Младеновцу, Лесковцу, Јакову, Прокупљу, Пуковцу... - истакао је председник и додао:

- Желим да вам кажем да то није све. Нешто смо радили и по питању економске подршке код младих Рома у предузетничком духу. Треба да се трудимо да радимо и даље, да се више залажемо. Надам се бољем разумевању, и томе да не видимо разлику између нас. Све што можемо ми, можете и ви. Желим вам много успеха, сваки успех у раду и каријери. Нека живи ромски народ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном