НАСТАВЉА СЕ ТЕРОР НАД СРБИМА: Ана Брнабић - Суштина нису таблице, Курти жели нову "Олују"

Novosti online

03. 07. 2022. у 22:12

ПРИЧА о таблицама је само један вид притиска на Србе да напусте Косово и Метохију, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

НАСТАВЉА СЕ ТЕРОР НАД СРБИМА: Ана Брнабић - Суштина нису таблице, Курти жели нову Олују

Фото: АТА

- Суштина нису таблице. Суштина је да се надставља притисак и терор над Србима на Косову и Метохији. У години која је почела тиме што су им одузели право гласа. И то за референдум, и онда, након што су гарантовали да се то неће поновоти 3. априла, они опет ништа нису могли да ураде - навела је премијерка у емисији "Хит Твит" на ТВ Пинк.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Како каже, таблице су само још један вид притиска, а онда они хоће да одузму и возила...

Онда ће Срби бити приморани да напусте КиМ, а то они желе. Зато, додаје Брнабић, Вучић каже да неће дозволити ни "Бљесак" ни "Олују".

Све што је председник Србије Алексаднар Вучић причао на прес конференцији је Петар Стано потврдио на својој прес конференцији, тврди Ана Брнабић.

- Он није ни поменуо ЗСО, причао је о таблицама које нису у Бриселском споразуму. То је скандал и срамота! - рекла је она.

Како је додала, у питању је скандалозна одлука Приштине, али и реакција Европске Уније.

Дритан Абазовић у Србији

Када је у питању недавна посета премијера Црне Горе Дритана Абазовића, премијерка Брнабић је, говорећи о протоколу дочека, када се направи паралела са дочеком тадашњег премијера Здравка Кривокапића, истакла да ту нема разлике.

- Мени протокол, као политичару не значи толико. Ја се сећам, за Кривокапића је Вучић организовао вечеру, а сада је био спречен, па сам ја то организовала. За мене је ова посета била јако добра, осетила сам код Абазовића дозу прагматизма коју ја волим. прича се отворено, не прича се увијено, и постоји жеља да се те ствари реше. Ако мене питате, мој утисак је да је Абазовић прагматичнији од Кривокапића. Деловао ми је искрен у томе да кренемо да затварамо отворена питања и ресетујемо односе Србије и Црне Горе - додала је премијерка.

Фото: Танјуг

Брнабић каже да би искрено желела да и Црна Гора приступи инцијативи "Отворени Балкан" додајући да је и сам Абазовић својим присуством, могао да се увери колико је та иницијатива добра по све земље региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

ДА ЛИ ЈЕ ОДГОВОРНО РУДАРСТВО МОГУЋЕ? Литијум за батерије електричних возила, до 2050. биће 57 пута траженији

КРИТИЧНЕ минералне сировине Сједињене Америчке Државе и Европска унија сматрају кључним за економску и нацио- налну безбедност. И наша земља је богата овим минералима, чија се вредност мери стотинама милијарди евра.

25. 11. 2023. у 10:00

ПОПИСОМ ПРЕКРАЈАЈУ ИСТОРИЈУ: Браћо Црногорци, витешких синова потомци - издржите

ПОПИСОМ ПРЕКРАЈАЈУ ИСТОРИЈУ: "Браћо Црногорци, витешких синова потомци - издржите"

"УМЕСТО да живимо у Црној Гори као бубрези у лоју, тамо се инсистира на тој подели ми или они, а уствари се то негде своди на четнике и партизане. Ја не знам да ли постоји више ико жив од тих четника и партизана…"

04. 12. 2023. у 12:47

Коментари (2)

СРБИ... Овако је Ју-Ес опен реаговао на то што је Хамад Међедовић постао најбољи млади тенисер на свету