СУШТИНА ЈЕ СТАЛНО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА: Брнабићева о најновијим одлукама Приштине

Novosti online

01. 07. 2022. у 11:43

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић рекла је да најновије одлуке Приштине о личним документима и пререгистрацији аутомобила стављају Србију у комплексну ситуацију, а посебно Србе на КиМ.

СУШТИНА ЈЕ СТАЛНО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА: Брнабићева о најновијим одлукама Приштине

Фото: Танјуг

- Суштина је стално малтретирање Срба, провокације и стални терор над Србима, а тим поводом нико ништа не чини, дају саопштење које може бити вербално оштрије или мање оштро, али у пракси не значи ништа - казала је Брнабићева на ТВ Прва.

Брнабићева је казала да је председник Србије Александар Вучић у свом обраћању, поводом последњих једностраних одлука Приштине, био никад оштрији и искренији.

- Не постоји нико озбиљан ко може да спори једну његову реч или тезу из његовог обраћања - казала је Брнабићева.

Брнабићева је навела да се већина западних земаља када је реч о рату у Украјини позива на Резолуцију 1244, али да се у случају Србије она не поштује.

- Не можете да причате о основном принципу међународног права и правног поретка, а то је неповредивост територијалног интегритета држава, а да не кажете да сте у случају Србије направили грешку, јер не поштујете тај принцип - рекла је Брнабићева.

Навела је да је Србија једина држава која се не понаша лицемерно и која поштује међународно право и принципе међународног права, које подразумева да је територијални интегритет држава неповредив.

Казала је да у одредбама Бриселског споразума нема ниједне која говори о таблицама и истакла да Приштина не поштује обавезе из тог споразума.

- У 15 тачака Бриселског споразума нигде се не говори о таблицама. Ми смо све своје обавезе из споразума испунили - казала је Брнабићева.

БОНУС ВИДЕО - СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ: Насеље из 9. и 10. века на граници Крушевца и Трстеника

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном