ЗА МЕНЕ ЈЕ ТО ВЕЛИКА ЧАСТ: Председник Вучић о другом мандату - данас нам је потребна и храброст и мудрост

Novosti online

28. 06. 2022. у 18:22

У ПАЛАТИ Србија организован је свечани пријем поводом Видовдана и ступања Александра Вучића на дужност председника Републике у другом мандату.

ЗА МЕНЕ ЈЕ ТО ВЕЛИКА ЧАСТ: Председник Вучић о другом мандату - данас нам је потребна и храброст и мудрост

Новости

После доделе видовданских одликовања заслужним појединцима и институцијама, Александар Вучић је говорио и о председничком мандату. Он је истакао је да не постоји већа част два пута у првом кругу добити тако велику подршку народа.

- Али не постоји ни већа обавеза и одговорност од те. И данас на Видовдан када размишљам о томе, и питам се да ли нам је важнија храброст или мудрост, и када сте у свакој речи коју сам изговорио видели сва питања са којима се суочавамо. Је ли нам данас потребнија храброст да чувамо наше, или мудрост. Или нам је до одређене мере потребно и једно и друго, да сачувамо независност и самосталност у размишљању. Ја знам колико данас није популарно да се о томе говори, и многи говоре само о храбрости, а ја бих само рекао да када делимо плате и пензије, људи морају да знају да то имамо захваљујући мудрости и памети, и погледу усмереном у будућност - казао је Вучић.

Председник додаје да он стално говори о европском путу Србије, иако је то непопуларно, да би имали будућност за нашу децу.

- Али њима морамо да кажемо да имамо своје мишљење и самосталност. Па ваљда је то Европа, различитост и право на друго мишљење. И зато желим да поручим нашем народу у целом свету, да нико не може да сруши наше народно јединство, имамо исти језик и културу, имамо Видовдан, празник над празницима који ће увек да нас окупља. И када нас на Видовдан нападне неко наш, не одговарајте, него реагујте миром и стрпљењем - рекао је он.

Вучић каже да морамо данас да гледамо и друге народе који живе са нама, у нашој земљи, и да имамо најбољи однос према нашој браћи Мађарима, Русинима, Ромима...

- Једнако смо сиромашни и богати, једнако мислимо како ћемо ову зиму да преживимо. И зато данас хоћу да им кажем да ћемо знати да пребродимо све тешкоће, и да ће Србија бити успешна земља која ће чувати своју самосталност, и да ћемо чувати Србију која ће бити на Европском путу, али никоме неће дати да угрози њену независност - закључио је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном