АЛБАНАЦ НАСРНУО НОЖЕМ НА СРБЕ: Нови напад на наш народ под палицом Аљбина Куртија

Д.З.

13. 06. 2022. у 12:22

ДВОЈИЦА младића српске националности из Партеша Божидар С. и Велибор Д. брутално су нападнути када је на њих ножем насрнуо мушкарац албанске националности, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију.

АЛБАНАЦ НАСРНУО НОЖЕМ НА СРБЕ: Нови напад на наш народ под палицом Аљбина Куртија

Фото: pixabay

Брутални напад догодио се претходне ноћи у селу Стража код Новог Брда, а Божидар и Велибор су превезени у гњиланску болницу, где су им констатоване тешке повреде и убоди у пределу грудног коша и само пуком срећом нису животно угрожени, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ истиче да ће пружити сву неопходну помоћ повређеним младићима и наглашава да је овај инцидент снажно забринуо и унео немир међу српски народ у Косовском Поморављу.

Из Канцеларије указују да се овај напад дешава након серије етничких инцидената усмерених према Србима на КиМ, којима смо сведочили претходног викенда, а на које су остали неми и представници из Приштине, али и међународне заједнице.

ОБИЈЕНЕ КУћЕ

Иначе, на подручју општине Ново брдо забележен је још један инцидент јер су непознати починиоци обили више српских кућа у засеоку Ћерановица код Новог Брда, начинивши материјалну штету.Како је "Новостима" саопштио Светислав Ивановић, у овом поврантичком селу обијена је половина односно десетак поврантички кућа.

Подсећају да су више пута упозоравали да нереаговање и политика некажњавања стимулативно делују на подизање тензија на терену, које су сада кулминирале нападом на двојицу српских младића.

- Шта треба да се деси да представници међународне заједнице озбиљно схвате повећање броја етнички мотивисаних инцидената и предузму кораке из своје надлежности да заштите Србе на КиМ - упитали су из Канцеларије за КиМ.

Поручују да нема сумње да се Срби оркестрирано нападају под диригентском палицом Аљбина Куртија, који у свом запаљивом речнику свакодневно напада Србе и тиме од њих прави легитимне мете.

- Срамно је и недопустиво да се у 21. веку и у срцу Европе наочиглед читаве међународне заједнице одвија отворено насиље које има за циљ да етнички очисти тероторију КиМ од Срба. Насилници се не кажњавају, злочини према Србима се не осуђују и то је велика флека на образу међународних званичника - наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

БОНУС ВИДЕО - БИЈУ РАФАЛИ, ПСУЈУ НАМ МАЈКУ СРПСКУ: Потресна исповест старице из Рудара

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу